Najdi forum

Teža v nosečnosti

Koliko kg ste se zredile v nosečnosti oz. bolj me zanima koliko kg ste imele na začetku nosečnosti in za koliko ste se zredile ? Sem v 6.tednu prve nosečnosti in me je najbolj strah, da bom dobila preveč kg. Sedaj jih imam 74 in sem visoka 170 cm. Skušam jesti zdravo, veliko sadja.
Do kam grem lahko ?

Draga Tatjana,

naj ti ne bo preveč v glavi koliko kg in do kam. Jaz sem za svojo velikost pretežka in te zelo. Po kakšnih manekenskih normativih celo ogromno. Danes sem v 23 tednu in sem se zredila za 2 kg od dneva zanositve. Še vedno pa se premalo gibam, ker če bi poslušala dr. Pušenjaka se mi sploh ne bi bilo treba zrediti, pa tako tudi sama mislim. Jem 5krat na dan. Predvsem je bistvo na raznovrstni hrani in 3l vode na dan. Pa še nekaj, tudi sama se sladkarijam izogibam, čeprav je kak dan zelo težko. Meni je zdravnica rekla, da je moj maksimum 9kg. In pred zadnjim pregledom sem se zredila za 1.5 kg. Malo sem bila kregana, preveč pa ne, tudi zato ne, ker sem večino teže pridobivala v tednu, ko sem non stop bruhala. Tako jo je bolj skrbelo če imam otekle noge oz. če mi zastaja voda.
Poskušam vsak dan 45 minut hodit in delat nosečniške vaje (najdeš v nosečniških revijah, materinski knjižice, tudi na inetrenu je nekaj koristnih strani).
Sama ne vem kako daleč bo šlo, si pa poglej malo nazaj, kako punce pravijo, da so se zredilo tudi 18 kg in več in tudi vse spravile dol!!! Res so face!
moj nasvet: gibaj se, pij nesladkano pijaco in ne se preveč sekirat,

LP

Jagoda

v začetku nosečnosti sem imela 60 kg na koncu pa kar 86 kg. Vendar sem imela veliko porodne vode, sedaj sem 6mesecev po porodu in nimam več nobene kg prevec. Z dojenjem ogromno izgubiš. Sploh se ne sekirat zaradi pridobljenih kg.

Jaz sem se zredila za 13 in so mi 4 ostale. Med dojenjem pa nisem izgubila prav nobene, šele potem, ko sem začela hujšati. Zdaj sem drugič noseča in se nameravam še bolj popaziti, jesti več sadja in zelenjave, pa čim manj sladkarij.
Tina

jaz sem se zredila za 21 kg jih že v porodnišnici izgubila 8 ali 9
in v pol leta prišla še na 5 kg manj kot pred nosečnostjo.
tako da ne obremenjuj se s težo, če nimaš zdravstvenih težav zaradi tega.

Tudi jaz sem med nosečnostjo nabrala 25 kg. Prej sem jih imela 66, potem pa 91. Uauu!!! Ampak se sploh nisem vznemirjala. Ginekolog mi ni ničesar rekel, na odpustnici iz porodnišnice pa sem lahko prebrala, da sem se prekomerno zredila. Ampak, ko sem prišla domov sem – tako kot najbrž stori vsaka – takoj stopila na tehtnico in imela sem 81 kg. Čez kakšna dva tedna že 77 kg, ostalih 11 pa je šlo dol samo po sebi v enem letu. Nekatere smo verjetno nagnjene k temu, da med nosečnostjo rabimo več hrane (se nam poveča apetit) in nam obenem zastaja voda.
Lp Tatja

Prvo nosečnost sem startala z 63 kg in pristala na 74 (torej 11 kg). Ves čas sem pazila na težo in hrano. Ostali so mi 4 kg, ki sem jih spravila dol s trudom in nič samo od sebe.(otrok je bil lahek, vode nisem zadrževala, plodovnice je bilo malo) Potem sem se v naslednjih 4 letih zredila vsako leto malo in drugo nosečnost štartala z 70 kg. Zastajala mi je voda, plodovnice je bilo veliko, otrok kar konkreten. Prilezla sem do 86 kg, čeprav nisem jedla nič več kot prvič. 9 kg lažja sem prišla iz porodnišnice, malo še po porodu in pristala sem na 74 kg. Od drugega poroda dalje imam ves čas nihanja s težo. Mučim sama sebe in shujšam na 65, 66 kg, pa spet dobim nazaj in prilezem do 70, pa spet dol za 3 kg,…. Trenutno sem nesrečna na 69.
Pri nekaterih gre samo, druge pa te sreče nimamo. Že celo življenje bijem boj s kg. Nikoli nisem bila suha in da bi jedla (kot npr. jedo kolegice okoli mene). Kljub temu s samodisciplino nekako gre.
Skratka – zredi se čim manj. Tisto, jej kolikor ti paše ni treba preresno vzeti. Pri meni se to že ne bi obneslo. Še tako se ne morem pohvaliti z idealno težo (visoka sem 168)

Špela, se ti pridružujem – sama imam enake probleme, pa “samo” enega otročka. Tudi jaz bom v drugo zelo pazila na kilažo.

Vesna

Tatjana,

nikar se ne sekiraj, koliko si se oziroma se moraš zrediti. Samo, da lahko ješ!!!
V času nosečnosti sem lahko jedla skoraj samo kefir in banane, pa kakšno juhico, vsa ostala hrana je imela grooooozen okus (skoraj vse po krvi!!). Kaj vse bi dala, da bi lahko jedla! Na vsak pregled sem šla s strahom, ker se nisem skoraj nič redila in sem mislila, da se malček ne razvija!! Teža mi je narasla šele v zadnjih dveh mesecih.

Zato uživaj in jej!!! Vse moje prijateljice so izgubile vse odvečne kilograme najpozneje v enem letu!!

Pozdrav, janja

Pred pricetkom nosecnosti sem imela 48 kg, nato sem na zacetku le-te zaradi bruhanja izgubila 2 kg, na koncu pa sem imela 57’5 kg. Po porodu pa sem takorekoc spet takoj prisla nazaj na prejsnjo tezo…
Drugace pa je receno, da naj bi se nosecnica v povprecju zredila za 12’5 kg, ceprav so razna odstopanja (ce le niso pretirana), se vedno normalna. Pri vsem tem pa je predvsem pomembna zdrava prehrana v pravih kolicinah….

Sara!

Srečnica!
Koliko si pa visoka?

Pred porodom sem imela 41 kg(160 cm),zredila sem se 25 kg,zdaj 8 mesecev po porodu pa jih imam 45,brez kakršnega koli hujšanja,saj sem si želela imeti vsaj 50 kg.Pa grejo kilogrami samo dol.

Bella mamma!

Visoka sem 162 cm, trenutno pa imam ze nekaj casa 45 kg- tako kot Enja- brez kakrsnegakoli hujsanja….
Srecnica ali ne, tako pac je. 🙂

Visoka sem 180 in pred prvo nosečnostjo sem imela 64 kg. Zredila sem se za 12 kg (rodila v 36.tednu) in s porodom izgubila 8kg, ostale 4 pa v 2 mesecih pokurila z dojenjem.
Drugič sem rodila pred 7 tedni. Štartala sem spet pri 64 kg in se zredila za 15kg, po prihodu iz porodnišnice sem jih imela 10 manj. No, in danes jih imam nazaj 64kg.

New Report

Close