Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo teža pri treh mesecih

teža pri treh mesecih

Lep pozdrav,

imam podobno vprašanje kot kolegica spodaj.

Moja hčerka je v zadnjem mesecu pridobila premalo teže, in sicer nekaj čez 300g, morala pa bi 750g. Dolga je 61 cm, težka pa 5330g. Sedaj imamo čez 14 dni spet tehtanje, mene pa skrbi kaj bi bilo lahko narobe – dojim jo 5 do 7x dnevno po 30min (15 min na vsaki dojki), ponočo pa spi od desetih pa do šestih zjutraj brez hranjenja. Dojke pa po dojenju še niso prazne (še vedno špricne iz njih če jih stiskam).

Če ima te kakšen nasvet kaj lahko storim, se lepo zahvaljujem.

Pozdravljena!

Se Vam zdi podobno? Jaz bi dala popolnoma druge poudarke. Kot berem, ni prisotno jokanje, otroček je zadovoljen. Odstopa pa teža od pričakovane in Vas to skrbi.
Dokler je otroček zadovoljen, ni bojazni, da dobi premalo. Edino pri zlateničnih se bojimo, da zaradi zaspanosti ne pokaže svojih potreb. Torej je njena presnova taka, da vse porabi za rast in malo za obloge. Pri takšnih otrocih se dopušča možnost, da prej uvajamo mešano prehrano. Vendar ne pred 4. mesecem.
Tudi strogi ritem se odsvetuje in raje priporoča dojenje po potrebi. Ne dodajamo tekočine, ampak raje ponudimo dojko večkrat.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Hvala za odgovor.

Res je, da je moja punčka zelo zadovoljna in zelo lepo napreduje imam pa tudi občutek, da si že želi jesti, ker ko naju z možem pri jedi gleda ves čas mljacka zraven. Danes sem ji dala za polizat malo sadne kašice na prst in je tako zadovoljno sesala in se smejala zraven, da sem pomislila na to, da bi res takoj s četrtim mesecem začeli dodajati gosto hrano – to bo čez 20 dni. Mogoče bo potem tudi kakšen poskok pri teži.

lp, Vanja

Pozdravljena!

Prosim, naj bo prisotno postopno uvajanje, čimmanj sladko, čimmanj slano. IN doma pripravljeno vsaj do 7. meseca.
Srečno!

Tudi moja hčerkica, stara 2,5 meseca noče jesti. Se dojiva po potrebi, vendar redko kaže željo po hranjenju. Efektivno se dojiva 3x – 4x dnevno, drugače pa malo pomljacka, par minut in ni več lačna. Velikokrat jo pristavim, ker se mi zdi, da bi morala jesti, joka pa ne. Takrat popije samo malo. Ali pa obrača glavo proč od dojke. Ima 4470 g in 57 cm. Kaj lahko storim, da bo bolj jedla. Flaško pa pljuva iz ust. Razen, če je res lačna. Takrat pa tudi pri dojki lepo je in se mi ne zdi smiselno dajat flaške.

Pozdravljena!

Zanimivo bi bilo izmeriti količino popitega mleka, ko se aktivno hrani. Mislim namreč, da takrat popije toliko, kolikor dnevno potrebuje. Le pogumno še naprej dojite. Čas pa je na Vaši strani, ko bo zdaj zdaj potrebno uvajati drugo prehrano.
Dvom se hitro razreši, če se preveri dejstva. Je zadovoljna? Odvaja ? Vidno napreduje? Pediater ni poudaril kakšne posebnosti? Vse je O.K.!
Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close