Teža, potenje, sapa…
Pozdravljeni,
Kako naj se prehranjujem, kaj sploh lahko jem, ob postavitvi diagnoze splošnega zdravnika
” hja no, mal preveč kalija je, po vsej verjetnosti, ti ščitnica premal dela. Če boš še vedno zadrževala vodo v telesu, pa se slab počutila, pa prid, da bomo še kaj pogledal” KOt da se zmišljujem, da se mi ne da delat
Ugotavljam, da bom morala zdravnika zamenjat.
Rodila se drugič pred 15 meseci in sem do 11 meseca hčerko dojila. Kilaža je sicer nihala, mal dol, še več gor, bila sem kar precej utrujena in zadihana, vendar sem to pripisovala dojenju, pa nočnemu vstajanju itd…
no, zdaj mi je pa izgovorov zmanjkal. Mala se namreč ne doji že 4 mesece, ponoči mirno spi, jaz sem pa zmeraj slabša.
Kilaža kljub vsem naporom in dietam napreduje v +, ponoči ne spim, čez dan sem utrujena za umret, do doma imam 70 stopnic, in moram po 20 počivat, velikokrat se tresem, prepotim se pa že ob najmanšem naporu.
Pijem ogromno, grem pa na wc 2x dnevno (zjutraj in zvečer) pa še to se moram silit. V glavnem prej sem bila vedno polna energije, zdaj se pa enostavno ne poznam več.
Na lastno pobudo sem naredila UZ trebušne votline, pa je vse OK, svojega zdravnika pa sem morala dobesedno prisiliti za pregled krvi (kalij, natrij…)
Kako naprej???
Najlepša hvala ,
Janja
Spoštovani!
Glede na težave, ki ste jih navedli bi bilo potrebno določiti TSH. Po porodu se lahko pojavi t.i. poporodni tiroidis, ki se najpogosteje kaže kot premajhno delovanje ščitnice. Motnja je lahko prehodna, včasih pa je potrebno trajno nadomeščanje ščitničnih hormonov.
Lep pozdrav!
Ali so komu našli raka na ščitnici ? Zanima me vse(operacija, okrevanje…)
Meni so pred 5 meseci odstranili “golšo”, ki je bila k sreči toliko pritjena na polovico ščotnice, da so mi jo pol vzeli ven. In tam so ga našli. Sedaj grem še na eno opercijo, da mi vzamejo še drugo polovico ščitnice ven in le tako bodo ugotovili ali ga je še kje kaj.
Hvala in lep pozdrav , Maša
Spoštovani!
kadar pri operaciji ugotovijo, da gre za karcinom ščitnice je potrebno odstraniti tudi drugo polovico žleze. Kasneje je potrebno opraviti scintigrafijo celotnega telesa z radiojodom. Če se odkrije preostanek ščitnice na vratu, ali nabiranje izotopa v metastazah je potrebno zdravljenje z radiojodom. V vsakem primeru je prognoza pri veliki večini ščitničnih karcinomov zelo dobra.
lep pozdrav!