Najdi forum

Teža po porodu

Drage mamice! Z možem se odločava za naraščaj, mene pa zanima naslednje: koliko izmed vas je uspelo leto po porodu dobiti prvotno težo? Ali je kateri uspelo, da je (če je imela prej povečano težo) izgubila še več kg, kot jih je imela pred nosečnostjo?
Sama imam 15 kg preveč, pa ne vem, ali naj najprej za nekaj kg shujšam?

Hvala vsem za odgovore in še to: super ste!

Sanja

Sanja živjo!
Glede teže je vse odvisno od tebe.Če sedaj nisi uspela shujšati oz . vzdrževati primerne teže, ti bo po porodu to še težje uspelo.Pa paziti je treba že med nosečnostjo, da se ne zrediš več kot 12-13 kil.
Prvič sem prišla v enem letu na normalno težo, drugič pravtako, sedaj ko sem pravkar tretjič rodila, pa že pazim, da jem primerno hrano, ki ne redi, pridno dojim in kilogrami izginjajo.
Sicer pa kaj je nekaj kil preveč v primerjavi s čudežem, ki smo ga rodile?
Lep pozdrav
Kaja

Sama imam okoli 15 kg preveč – in sem jih toliko preveč imela tudi pred nosečnostjo. Skozi nosečnost sem se zredila za 10 kg, ki so s porodom tudi šli.
T.

Se strinjam z Majo. Sicer pa boš videla, da kilogrami niso najpomembnejši na svetu ko boš prvič zagledala svojo štručko. Sam sem 6 mesecev po porodu prišla nazaj na svojo težo.Res da sem polno dojila, pa kar precej apetita sem imela, kar
imam še sedaj, saj tudi še dojim , kg pa so tudi ravno pravšnji (otrok ima 3 leta)

Lep dan

M.P.

Jaz sem se v nosečnosti zredila za 7 kg, zdaj, dva meseca po porodu pa imam še celo 5 kg manj kot pred zanositvijo. Tudi mene je skrbelo, kako bo s težo med in po nosečnostjo. V nosečnosti sem res pazila, da sem jedla veliko sadja in zelenjave ter pila ogromno tekočine. Mislim pa, da se ne bi smela preveč sekirati glede kg, če jih res ni veliko preveč, ker šele ko v roki držiš svojo majhno štručko, veš kaj je v življenju najpomembnejše….

Š.

Bolje je prej shujšati. Če ne drugega boš med nosečnostjo (po moje) težko nosila 15 kg viška + prbl. 12 “nosečnostnih” kilogramov. Sicer pa se z dojenjem kilogrami (po moji izkušnji) kar topijo. Jaz sem se v nosečnosti zredila za 12 kg, pa sem bila že nekje pri hčerkicinih 4 mesecih le še na 1 kg viška, s tem, da sem jedla (oz. jem) polnovredno in izdatno (pet obrokov, od tega dva kuhana…). Če ne jem kot rudar pa hujšam po 1 kg na teden. Res pa je, da mala ne spi veliko, tako da sem ves čas na nogah in v akciji.

Veliko sreče z zanositvijo in lepo nosečnost, Katja.

Špelca! Si imela pred zanositvijo normalno težo? Ali med nosečnostjo nisi imela povečanega apetita. Jaz imam občutek, da bo samo jedla, ker me že zdaj prime kakšen dan pred M.

Obakrat sem se med nosečnostjo zredila za 12-13 kg, čeprav sem obakrat različno težka prišla iz porodnišnice. Pri prvi z 55 kg, pri drugi pa z 59 kg…..
Prvič in drugič so kg po 6 mesecih sami od sebe začeli kopneti (prvo sem dojila en mesec, drugo pa 2 leti in 8 mesecev) in se vrnila na staro težo 50 kg.
Vendar pa sem jaz mnenja, da so kilogrami pomembni, saj je dobro da se boš tudi ti sama dobro počutila in se ne boš zdela sebi grozna. Je že res da je štručka najpomembnejša in da takrat ne misliš na kilograme. Začneš pa na njih mislit slej ko prej. Če ne potem takrat ko greš spet v službo in ugotoviš da nimaš kaj obleči.. Kakor se boš odločila (ali boš hujšala sedaj ali potem) tako se boš morala sprejeti

Jaz sem imela pred nosečnostjo idealno težo, med nosečnostjo sem se zredila 10-12 kg, po porodu sem imela 5 kg viška, dva meseca pozneje pa 20 kg preveč! PMed nosečnostjo mi ni pasalo jesti, jedla sem le mandarine in navadni jogurt, potem pa se mi je apetit odprl in sem jedla čokolado za zajtrk, kosilo in večerjo, pa še za malico vmes.
Naš sine je star 5 let in sem se odločila, da bi bilo fino izgubiti kako kilo pred drugo nosečnostjo, manjka mi še 5 kg do prednosečniške teže, vendar sem čokolado zmanjšala za več kot polovico.
Mislim, da ne bi bilo slabo izgubiti kak kg pred nosečnostjo in potem med nosečnostjo in po porodu malo kontrolirati kaj in koliko ješ.
Lep dan
Čoko

Živjo!

Mislim, da večina žensk, ki pridobi normalno težo po porodu, tudi pred porodom nima težav z odvečno težo . Jaz sem se malo pred nosečnostjo zredila za dodatnih 5 kilogramov in vsega skupaj je bilo za 10 kg odvečnega maščevja, potem sem nepredvideno zanosila in se med nosečnostjo zredila za 13 kg. Po prihodu iz bolnice je prvih 10 kg kar izpuhtelo, ostale 3 pa sem dodelala na 5. Sedaj sem pri 2 leti stari punčki nekje 15 kg pretežka in nikakor ne morem shujšati.

Mislim, da bi bilo bolje, da si pridobiš ustrezno težo že pred nosečnostjo in se potem med samo nosečnostjo paziš, ker kile kar prehitro gredo gor. Potem se močno potrudiš, da polno dojiš in upaš na uspeh.

Jasna

Draga Sanja !!

Jaz sem se v nosečnosti zredila za 15 kg, ko sem prišla po 9 dneh iz porodnišnice sem imela že 10 kg manj, danes sem 14 dni doma, pa je šel dol še en kg, zgleda da kar gre. Pa vseeno se poskušaj raje zdaj potruditi in shujšaj, potem ne boš smela če boš dojila. Veliko sreče.

Lp, Maša.

Pozdravček!

Jaz sem med nosečnostjo kar pridno nabirala kilograme, zredila sem se za 18 kg!!!! In če ne bi tri tedne prej rodila, bi povsej verjetnosti pristala na kakšnih 20!!!!! :)))
No sedaj, štiri mesece po porodu jih imam že 13 manj, tistih pet pa bo že šlo, upam, da tudi kakšen več!
Nič se ne sekiraj, pazi na prehrano že med nosečnostjo, po porodu pa tudi!

lp, Saša

Tisti, ki boste tole brali se boste zgrozili, toda…sama sem pred nosečnostjo tehtala 54 kg( pri višini 176 cm).Moram napisati da sem prve 4 mesece nosečnosti zredila za 2 kg, potem pa šok…karkoli sem pojedla(jedla sem celo manj kot ponavadi) se mi je krepko poznalo.Ko sem šla roditi sem imela 88 kg(!!!!).Rodila sem brez problemov in tudi kilogrami so šli bliskovito dol.V prvih 4 mesevih celo brez kakršnegakoli hujšanja 21 kg.
Res pa je da bi morala kar kakšno krepko dieto udariti, da bi imela spet 54 kg.
Od poroda mi je ostalo 8 kg.
Mislim, da je pri vsakem posamezniku drugače.Tisti, ki nikoli ni imel problemov s prekomerno težo, bo verjetno hitro spravil dol kg, ostali pa malo več z dobro voljo in ustreznimi pripomočki.

Živjo,

jaz pa sem se že ob sami odločitvi načrtovanja dojenčka začela nekako bolj paziti – zdravo jesti. Veliko sadja, zelenjave, čim manj vmesnih obrokov in najkasneje nekje ob 18.00h samo še kakšen jogurt ali kaj podobnega. rekla sem : vse za mojega sončka. In tako je vseskupaj zgledalo čisto neprisiljeno, tudi volja je bila dosti večja kot ob ‘navadnih’ dietnih poskusih. In tako so počasi tudi kilogrami puhteli. V treh mesecih sem izgubila štiri kilograme – počasi a dovolj zdravo. ( no, imela sem pribl. 6-7 kg preveč od idealne teže).

Kar poskusi, boš videla da bo šlo. Med nosečnostjo pa mislim, da bo ta volja še močnejša.

Veliko sreče.
alenka

Prvo nosečnost sem štartala z 62 kg (168 cm) in se zredila za 11 kg. Imela sem majhnega otročka in malo plodovnice. Iz porodnišnice sem prišla 5 kg lažja, 2 kg sem izgubila še dodatno brez truda, potem pa sem z disciplino spravila težo na 60 kg. Ker pa ni bila disciplina dolgoročna, sem se zredila v štirih letih za 12 kg in drugo nosečnost štartala težka kot slon (72 kg), ter se jih še 15 zredila. Imela sem veliko vode, konkretnega dojenčka in prišla iz porodnišnice 9 kg lažja. Super. A vseeno sem jih imela mnogo preveč. Tudi po porodu je težo težko obdržati, saj je apetit bil vsaj pri meni močno povečan. No diete so naredile svoje in danes (4 leta po porodu) težo nekako vzdržujem pri 67 kg (pa pet dol in pet gor).
Rečem lahko le to, da sem v prvi nosečnosti bila (tudi zaradi teže) veliko gibčnejša, manj utrujena,….Sama bi poskusila najprej malo dol spraviti, potem pa zelo paziti, saj če si podvržena debelosti, kg ne bodo kar izpuhteli.

Jaz sem se med nosečnostjo basala z vsem mogočim in se zredila za 22 kg!! Zdravnica ki me je sprejela v porodnišnico me grdo zmerjala, tako da sem bila pošteno užaljena, hkrati pa sem se zamislila. No ko sem se vrnila po 4 dneh domov, je bilo že 13 kg manj! Tako je šlo lepo dol in po dveh mesecih brez hujšanja – samo z dojenjem sem prišla na začetno stanje. Res da bi rada še več shujšala, kar mi UPAM da bo uspela z dojenjem! Dojenje res pomaga, če se seveda ne bašeš naprej!!
LP, Vika

Jaz sem se zredila za skoraj 20 kg, pa jih imam zdaj (po štirih mesecih in pol) manj kot pred porodom. Noči brez spanja, dojenje, neprestano tekanje sem in tja (kdaj sem nazadnje brala knjigo 2 uri skupaj???) ti čudežno poberejo vse kilograme, zato se ne sekiraj preveč.

Blagor vsem, ki vam je šlo kar samo dol. Jaz imam že celo življenje probleme s težo. Pred 13 leti sem namerno shujšala 15 kg, od takrat ne smem jesti nič. Če se le malo pregrešim, se takoj zredim. Morda bo katera mislila, ta pretirava, ampak tisti, ki me poznajo, dobro vedo, kako pa kaj. V prvi nosečnosti sem se zredila 11 kg, iz porodnišnice sem prišla lažja za 7 kg, 1 kg je šla dol v prvih štirinajstih dneh potem pa konec. Rekle boste, kaj pa je tiste tri kile. Dojila sem 10 mesecev. Ko je bil sin star 6 mesecev, sva šla za skoraj dva meseca na morje. Ker sva bila sama, sem samo pila vodo in pojedla kakšno sadje, in mi je v dveh mesecih uspelo priti na staro težo. Pri drugi nosečnosti sem rekla, da se ne bom zredila za več kot 10 kg, pa sem se kljub močnemu odrekanju zredila za 18 kg!!! Iz porodnišnice sem prišla lažja za 8 kg, za preostale se pa ‘matram in matram’. Eno leto po porodu imam še vedno 3 kg preveč, ampak ne gre in ne gre, da o celulitu sploh ne govorim, kljub moji minimalni hrani, 1x na teden tenis, 1x ali 2x na teden aerobika, vsako dopoldne med tednom kickboxing aerobika z DSF itn., kile pa ostajajo. Dojila sem 8 mesecev.
Srečno,
Karin

Kakšne pol leta preden sem zanosila sem imela nekaj kilogramov preveč, potem sem zaradi stresa in preveč dela dobesedno shirala v treh mesecih, nenačrtno zanosila in do petega meseca šla gor pičle 4 kilograme, nato pa bum in do poroda pridelala vsega skupaj 28 kg (92/170)
Zdaj po 8 mesecih tehtam toliko kot pred zanositvijo oz. manj kot kdajkoli prej. Se pa med nosečnostjo s kilogrami nisem obremenjevala, ….so se drugi namesto mene…;)

Pa še to – baje da izdaji revije Moj malček NOSEČNOST piše prav na to temo, da ni dobro preveč paziti na kilograme oz. gledati na to, da se čim manj zrediš, ker naj bi obstajala možnost prezgodnjega poroda.

Sicer sama nimam zame ravno idealne teže, vendar se s tem ne obremenjujem preveč. Res pa je, da zelo malokrat jem sladkarije. Recimo, da pojem 1 čokolado “v šusu” na dva tedna, vmes pa le sem in tja kakšen bombon ali piškot. Če pa se začnem nažirati, se pa tudi meni hitro pozna na teži.
Drugače imam pa vedno sadje na mizi in poskušam uživati čimbolj polnovredno hrano (tudi riž in makarone). Kruha pa skoraj nikoli ne jem.

New Report

Close