Najdi forum

Naša 6 letnica ima pri višini 110 cm vsega 17 kg. Predvidevam, da po prestani virozi še kilogram manj. Ni velik jedec, pa še veliko je v akciji in pogonu. Pri vpisu v šolo je zdravnica sicer komentirala, da je bolj drobna, pa sem ji povedala, da sem tudi jaz bila kot otrok bolj drobna, ampak ne tako.
Drugače je zelo bistra, od petega leta naprej bere samostojno, črke pa že pozna od četrtega leta. Tudi v vrtcu jo hvalijo, da imamo zlatega otroka in, da je intelektualno zelo razvita, da včasih presega tudi druge otroke.

Mene muči predvsem hrana. Zadnje čase je zelo izbirčna in zelo malo je. Pri naši hiši skoraj ni sladkarij ali raznih čipsov in smokijev, pa tudi čokolado ima redkokatero rada. Tako, da izgubljenih obrokov ne more nadomestiti na ta način, kot marsikateri drugi otroci, ki živijo predvsem od tega.

Naj se javi prosim kdo, ki ima, ali je imel podobne težave svojega otroka v tej starosti, je kakšno upanje, da bo kdaj bolje, ne vem ali so vzroki organski ali psihični, res pa je, da mi že zmanjkuje potrpljenja in se bojim, da bom na otroka preveč psihično pritiskala.

Hvala za odgovore.

Na ta ša,

sicer sama nimam takšnega problema pri otroku (prej obratno). Naj pa te potolažim, da sem sama ob vpisu v 1. razred imela 17 kg. Stara sem bila 6 let in3/4 in sem bila med večjimi – centimetrov ne vem. Takrat so bili še taki časi, da mi predšolska zdravnica ni napisala potrdila, da sem primerna za šolo. Doma sem jokala noč in dan saj so vsi prijatelji šli v šolo, meni pa je svetovala, da naj še malo jem. No, mamo sem prepričala, da se je z zdravnico ponovno posvetovala in so me potem vseeno dali v šolo. In danes? Ni trenutka, ko ne bi pomislila, da moram shujšat. Pa ne mislim, da sem kakšna anoreksija. Niti slučajno. Moje kile so že blizu trimestne. In veš kaj? Nikoli ni prav.

Kot da bi opisala mojo mlajšo sestro. V osnovni šoli so celo mislili, da je podhranjena. Mami ji je vedno pripravljala hrano, ki jo je rada jedla. Res pa je, da je nikoli nismo slilili naj je več (enostavno ni hotela in ni imelo smisla se iti vojne). Vedno je bila zdrava

Danes je stara 28 let, mamica 10 mesečne deklice in težka 48 kg (visoka 160 cm). Njen mož pa ima blizu 190 cm in je kar krepak.

New Report

Close