Najdi forum

teža

pozdravljeni!
velika sem 156cm in imam 49kg,moja hčerka,ki je stara15let pa je velika165 cm in ima53 kg.Zanima me ali je najina teža primerna oziroma ali je preniska ali previsoka.Zanima me pa tudi za moža,ki ima kronični bronhitis kako bi prišel do boljše kondicije.hvala za odgovor Majda.

Spoštovana Majda!

Teža hčerke je primerna, čeprav je pri teh stvareh vedno potrebno upoštevati še starost in konstitucijo. Pri atletski postavi moramo računati pri isti višini na večjo težo kot pri izrazito gracilni postavi z ozkimi rameni in drobnimi kostmi. Mlajši, predvsem odraščajoči otroci, imajo praviloma nižjo težo kot odrasli ipd.

Pri soprogu niste napisali kaj je vzrok za bronhitis. Če je možno, je potrebno najprej odstraniti dražeči faktor (kajenje, delo v prahu….) potem pa kondiciji primerno, torej ne forsirati in pretiravati, pričeti z lahko vadbo v smislu hoje, ki naj bo postopoma hitrejša in traja dalj časa do teka, če ga soprog zmore. Dobro bi bilo nabaviti merilec utripa srca, s katerim lahko sami ugotavljamo in niveliramo vadbo glede na število utripov na minuto. Še prej naj pa se posvetuje s svojim pulmologom, če so in kakšne so kontraindikacije za vadbo.

New Report

Close