Najdi forum

teža 2-mesečnika

Koliko so tehtali vaši dvmosečniki in koliko so bili veliki? Ali rast teže pri tej starosti upočasni?
Hvala.

Moj je imel pri dveh mesecih 5530 g in 58,5 cm (ob rojstvu 4020g in 54 cm). Pri našem se ni nič upočasnilo, nasprotno – ravno po tem času je začel dobivati klobasice po stegenčkih in buhteljčke pod bradico:-)) Res pa je, da je v prvem mesecu premaloi pridobival na teži, pa je moral zato kasneje nadoknaditi. Mogoče je pri drugih drugače.

Lp,
Katarina

Moj sinko se je rodil s 4090 g in 51 cm in je vsak mesec veliko napredoval, tako da ima sedaj pri 4,5 mes. že 8200 g in 69 cm. Je zelo velik fantek in se samo dojiva. Hitro napreduje in mislim, da se mu ni nič upočasnilo – kvečjemu pospešilo!! Pri njemu je šlo res vsak mesec kilogram gor, po dolžini pa nisem tako spremljala. Tako, da je sedaj večji kakor hči od prijateljice, ki ime 7 mes. in se tudi normalno razvija. Neka punčka, ki je leto starejša pa ima komaj 9 kg in je tudi čisto v redu, le bolj drobcena je.
Po mojem je veliko odvisno od spola, pa porodne teže, pa prebave (če veliko poliva ali ima drisko) in seveda od vsakega otroka posebej. Sploh če je z njim vse v redu ni nobene panike!
LP

Naš je prvi mesec zrastel 7cm, zredil 2,8 kg, potem pa vsak mesec 3-4 cm in 1,5 – 2 kg do 10. meseca.

Čoko

New Report

Close