Najdi forum

Spoštovani!

Tudi sam imam en velik problem. že od rojstva sem bolj suhe postave. mislim, da imam nekaj podedovanega, saj sta tudi moj oče in njegov oče, torej moj dedek, oba bolj suha. Toda vseeno mislim, da je pri meni teža prenizka. Visok sem 181cm, imam pa 50 kg. Jem takrat kadar sem lačen in nikoli ne stradam. tudi nobenih težav s strani zdravja zaradi prenizke teže nimam. Nikakor pa se ne morem zrediti. To sem povedal že tudi svoji zdravnici, ki pa je dejala, da je to pač dedno, saj pozna mojega očeta in ve, da tudi on ni debel. toda jaz bi se vseeno rad zredil vsaj za 15 kg. kako baj to dosežem, kajti teža me precej moti. postajam čedalje bolj zaprt vase in nočem v družbo. pa to ravno v času, ko bi moral biti največ v družbi (star sem 19 let). Prosim pomagajte mi, da bom dosegel čim prej normalno telesno težo!

Hvala Vam za vaš nasvet in pomoč!

Ker si verjetno ne želiš pridobiti špeha (podbradka, rešilnega pasu okrog trebuha, …), se ti ni treba začeti prenajedat, ampak ti jaz svetujem, da začneš hoditi v fitnes in si pridobiš nekaj kilogramov mišic! (ti bodo že tam svetovali kako …)

LP:)

Pozdravljen,
skušam razumeti tvojo stisko s kilogrami, ki so tokrat prenizki, kar ti znajo mnogi zavidati, a kot lahko razberejo iz tvojega pisma ni lahko biti zelo suh.
Žal ti ne morem začarati, da bi imel drugo konstitucijo in je res, kar si že sam napisal in kar ti je rekla zdravnica – da je naša konstitucija tudi dedna, med drugim.
Če se sicer dobro počutiš, si zdrav, potem skušaj vzeti svoje kilograme kot dansot, ki te dela unikatnega – eni ste zelo suhi, eni smo nekje v sredi, eni bolj okrogli.
Zagotovo tvja suhost ni tvoja edina lastnost. Gotovo jih imaš še nekaj in zna biti, da so sicer bolj povprečne, manj izstopajoče, ene so ti bolj pri srcu, ene manj. a enih ne moreš kaj dosti spremeniti in ne dovoli, da ti to krati veselje do življenja in druženja.
Prav vsak ima kako posebnost, ki mu ni ljuba, le povprašaj sovrstnike. Del odraščanja pa je tudi to, da to sprejmemo.
Če pa te “žuli kaj drugega v ozadju” – pa je suhost le še pika na i, potem je za razmisliti, kaj s tem, kar te še grize…

Upam, da ti bo moje razmišljanje vsaj malo v spodbudo.

S pozdravi,

New Report

Close