Najdi forum

Pozdravljeni

Ker vidim da tukaj svetuje strokovnjak imam tudi jaz eno vprašanje glede teže. Star sem 17 let in pol. Velik sem 175 cm in težak 75 kg. Trenutno se pri tej telesni teži počutim čisto vredu in tudi nimam pretirane količine maščobe, ker se rekreativno ukvarjam z nogometom in tudi tečem za rekreacijo. Toda moja osebna zdravnica meni da imam prevelko telesno težo za 10 kg. Jaz mislim da moja zdravnica pretirava in sem ji to tudi povedal toda ona tako trdi. Kakšno je vaše mnenje

SkI Diver,

Originalno ime.. saj kaksno pesem od njih sem ze slisal… no pa k tvojemu vprasanju.

Ja zdaj… moral bi te videt, potem bi lahko dal res strokovno mnenje… tezko je samo tezo in visino ocenjevat pri sportnikih. Zelo je pomembno, kolko je od te teze misic in koliko mascobe. Vedet moras, da sportnik mascobe… tiste vidne, sploh ne potrebuje… ker ce tdi, bi ti shujsal tolk… da bi bil sama misica, se vedno bi mel kake 4 kg maščobe, ki se na vzven sploh ne bi vidla, ker gre za medmišično tkivo.

Na stvari, bolj z vidika hujšanja gles s športnega stališča. Če ne bi izgubil niti gram mišic, ko bi hujšal… in bi npr. imel 10kg manj… mišic pa enako kot jih imaš sedaj… potem, bi tekel dosti dost hitreje, pa dlje, pa manj bi se utrudil, pa kolena in sklepe bi manj obremenjeval… pa sama mišica bi bil.

Ampak če ti je treba res celih 10kg shujšat ne vem… tako bom rekel, je čist možno da maš 10 kg preveč… lahko pa tudi da kakih 5… ampak 5 maš zagotovo preveč, ker ne verjamem, da so te same mišice. Shujšat moraš tolko, da se ti bodo mišice čimbolj videle. Ker maščoba je le odvečna teža, ki jo okol vlačiš… pa vedno prej mišice na treningu zato utrudiš.

LP,
Goran

Tvoja teža bi bila o.k. če bi imel majmanj 10 let več.
Strinjam se z tvojo zdravnico, da je to za 17 let preveč.
Glede na starost in na to, da se samo rekreativno ukvarjaš z športom, kot je že Goran povedal, ne moreš imeti dovolj mišične mase za to težo.

lp

Pozdravleni

Hvala za nasvete. Gelde mojega rekreativnega športa, da razjasnim. Rekreativno se s športom ukvarjam šele sedaj, prej pa sem bil športnik. Toda zadevo sem opustil zaradi težav s srcem, ki mi jih je povzročila nepreležana gripa. Glede teže in mišic pa tko. Noge so sama mišica, nekaj maščobe je v pasnem delu, ki mene sploh ne moti, moti samo mojo zdravnico, ki sem jo že zamenjal in sedanja pravi, da nej ne hujšam. Njeno mnenje bom upošteval.

SkIDiver,

Ja potem pa super, če si zadovoljen sam s sabo, se dobro počutiš in nimaš nobenih težav… potem, ti drugi pač ne morejo soliti pamet, da naj kaj spremeniš.

LP,
Goran

New Report

Close