Najdi forum

Kam z njo? Pri nas se je kar precej nabere, mleko, sokovi, jogurti..
Med ločeno zbiranje tetrapak ne pride v poštev.
Obstaja kakšna druga varianta?

Kakor jaz razumem spada to pod embalažo in ce nimate smetnjaka za embalazo (tako kot mi), se lahko mece med plastiko, ker se vse to pregleda in loci.
Tudi tuba od zobne paste recimo.

LP :-))

govorim o ljubljani: tetrapak spada v rumeno? kanto (plastika)

Točno tako! Sem spadajo tudi tetrapaki.

Iz knjižice MODRI NASVETI ZA ZELENO OKOLJE od Snage – enkrat sem jo dobila v nabiralnik, cca 2 leti nazaj (kako prav pride :)) ):

– rumen zabojnik za odpadno embalažo iz plastike in pločevine

V zabojnik za embalažo odlagamo plastenke in pločevinke pijač in živil, plastenke čistilnih in pralnih sredstev ter kartonsko votlo embalažo tekočin. Pred odložitvijo embalažo izpraznimo in jo čimbolj stisnemo. Pokrovčke odstranimo.

Tega pa pri nas ni, imamo le ločeno za papir, pločevinke, steklo in PET plastiko in tetrapak ne gre nikamor.

Mi imamo “biološki odpadki” in “ostalo”.
Kadar je kanta “ostalo” preveč polna, začnejo metati še v “biološke odpadke” in tako je praktično vseeno, kam vržeš.

Kot da bi bilo tako težko v ulico postavit nekaj kant in na vsako napisat, da je za steklo, papir ali plastiko.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Tetrapake vržeš v rumenega – k plastiki. Znotraj je karton plastificiran, ane?

PS. Kartonska votla embalaža tekočin so tetrapaki.

Saj sem prepisala iz knjižice. Vrzi tja not kjer so piksne in plastika, pa ne kompliciraj.

Če ti pa še kaj ni jasno jih pa pokliči:
01/477 96 40
01/477 96 67

New Report

Close