Najdi forum

testo za pizzo

A tudi druge delate testo z vodo? Jaz ga namreč z mlekom, vedno mi je bilo boljše.

Izključno z vodo in kančkom olivnega olja

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

jst sm ga tut dolgo nazaj z mlekom – potem pa sem dobila recept za pico moje najljubše picerije :))) – testo pride tako bolj debelo – in videla, da ga delajo z vodo … in pogruntala, da je res super.

Drejčka, mi lahko prosim zaupaš recept za to testo?

Hvala:)

huh, jst ga delam kar na pamet že nekaj let … ni pa nobena umetnina. sam težko ti povem količinsko.

dam en kvas (un ta zapakiran – svež) – mislm, da ma 4,2 g, ga razdrobim in dolijem vodo (odvisno kok testa rabiš) – bom na blef rekla – ene pol litra, dodaš eno žlico olja (tut če ne) in eno malo žličko moke :). zmešaš.

vzameš večjo posodo, daš not moko, dodaš zgornjo “tekočino”, soliš … in niti ne rabiš pustit shajat, ker ful shaja ko spečeš.

Hvala, bom probala:)

Hojla …

O super drejčka ravno tole sem rabila … Sva ravno v soboto sanjala z mojim, da sedaj ko bova dobila kuhinjo bova vse sama delala …. in študirala kako se dela testo za pizzo 🙂
Superca res, hvala ti 🙂

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Vedno ga delam z vodo, zmesi dodam olivno olje, saj potem manj poka in dobi lepšo barvo, če pa poleti odpremo kakšno pivce, pa ga je zelo dobro dodati namesto malo vode. Zaupal mi je sin, ko je vozil za picerijo pice.

Ira, če bosta s tvojim uživala v kuhi pol toliko kot jaz, bo to super.

Dober tek.

Irena

ful ful je hitro testo narejeno in v manj kot eni uri lahko že ješ 🙂 – peče se približno 20 minut.

Jaz dam kvas vedno v toplo mleko (približno 1dl za kocko kvasa), naprej pa testo zamesim z mlačno vodo.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Delam čisto enako kot Kamelija. Ne uporabljam pa olja, ampak svinjsko mast ( imam domačo in jo moram nekako porabit)

Evo še moj recept za pizo, kot ga delam jaz.
Pizza

SESTAVINE

Testo:

25 dag moke
1 dl vode
2 žlički olja (najboljše olivno)
košček kvasa (cca 3 dag)
sol po okusu

25-30 dag svežih šampinjonov (lahko so tudi zamrznjeni)
1 čebula
2 stroka česna
šop peteršilja
olive po želji

POSTOPEK

V manjšo posodo nadrobiš kvas dodaš ščepec sladkorja, malo moke in malo mlačne vode. Dobro zmešaš in pustiš da se kvas malo dvigne (naredi kvasek).

V posodo stresemo moko, v sredini naredimo luknjo in vanjo natočimo 1dl mlačne vode ter dodamo kvasek. Dodamo še 1 – 1,5 žlice olja, ščepec ali dva soli ter vse skupaj premešamo in pregnetemo, dokler se ne izoblikuje kepa. Testo rahlo namažemo z oljem, nato pa ga previdno raztegnemo čez cel pekač.

Gobice narežemo, čebulo, česen in peteršilj nasekljamo (vsak posebej). Na olju prepražimo čebulo in česen, nato dodamo še gobice. Ko je vse lepo prepraženo, dodamo še peteršilj in odstavimo z ognja. Naložimo pelate, ki smo jih spasirali ali narezali (malo posolili in dodali origano), naložimo pražene gobice po vrhu pa potresemo še olive. Pečemo 20 minut v pečici pri 250oC (odvisno od debeline testa).

Dober tek.

Jaz sem dolgo časa probavala različne recepte za pico, pa mi je najbolj všeč tale. Za veliki pladenj, ki gre v pečico porabim:
50 dkg moke
sol
1 kocko pakiranega kvasa
3 dcl mlačne vode.

Moko osolim, kvas raztopim v mlačni vodi, zlijem v moko in zgnetem testo, ki ga dam vzhajat 20 min. Potem ga z rokamo potapkam po naoljenem pladnju in dal na pol testa zelenjavo(kečap, čebulo, gobe,paradajz narezan na narezine)- za naju z možem, na pol pa šunko in sir za otroke. Bistvo dobre pice pa je, da je pečica segreta na 250 stopinj preden daš pico vanjo. Pečeš le kakih deset minut. Probaj, meni vedno rata zelo dobra. Je pa res, da je tu malo več testa-mi imamo to radi.
Helena

New Report

Close