Najdi forum

Zdravo!
Prejšnji teden med seksom s punco se mi je zgodilo nekaj neprijetnega. Kar naenkrat sem dobil čuden občutek in sem potipal po testisih in enega ni bilo. Potem pa sem videl da se je levi premaknil proti trebuhu, oz. skoraj vzporedno z penisom. Ko sem se ga dotaknil, pa je smuknil nazaj. Me je precej prestrašlo.. Sem mislil, pač neka čudna poza in se je premaknil. Včeraj se mi je pa to ponovno zgodilo! Prej nisem nikoli imel takšnih težav. Ali je možno da se je cevka pretrgala? Zelo me skrbi :/ Boli sicer ne.. oz. boli pomoje psihološko. lp

Ni verjetno, da bi se karkoli pretrgalo. Obstaja pa nevarnost, da bi se kaj (testis) “zavilo”, zasukalo. V tem primeru bi testis bolel – šlo bi za torzijo testisa, ki je včasih lahko tudi rekurentna – ponavljajoča se. Pri torziji testisa – ko se testis zasuče in se zato prekine pretok krvi vanj, je treba TAKOJ (tudi ob drugi uri zjutraj) obiskati najbližjo kirurško bolnišnico, saj v takem primeru (če ne pride na poti v bolnišnico do spontane de-torzije) testis fiksirajo z operiracijo TAKOJ. Čeprav je torzija testisa najpogostejša v starostnem obdobju 10-20 let, se lahko zgodi v katerikoli starosti dečka ali moškega, sam poznam primer torzije testisa v starosti 35 let.

Lahko imate močno mišico kremaster, ki pač ob določenem dražljaju “potegne” testis ingvinalno. Če bi se to ponavljalo in vas motilo ter ob tem celo včasih bolelo, je to možno operirati – napraviti orhidopeksijo – predvsem zato, da ne bi enkrat naključno prišlo do prave torzije, ki se ne bi sama “detorkvirala”. Pred tem je smiselno opraviti UZ ingvinalnega predela in skrotuma, da se izključi kaj drugega – npr. kakšna kila ali kaj podobnega.
Torej – opravite – organizirajte si UZ ingvinalnega predela, testisov, abdomna in sečil, nadaljujte z normalnim življenjem – če bi testis enkrat ne “skočil dol” pa morate v taki situaciji NEMUDOMA, TAKOJ v bolnišnico, sicer pa razmislite o pregledu pri urologu in dogovoru glede morebitne operacije, če se bo to ponavljalo.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close