Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Testiranje ščitničnih hormonov

Testiranje ščitničnih hormonov

Pozdrav,

Zanima me, ali se pri težavah s ščitnico raven hormonov spreminja oz. če se problem vedno zazna pri krvni preiskavi. Pred meseci me je zdravnica poslala na test, a so bili rezultati OK. Mislim, da je bil test le najbolj osnoven, najbrž le TSH. Predvidevam, da raven hormonov niha ali se v vsakem primeru pokaže, da je nekaj narobe?
Sama vedno bolj mislim, da je problem ščitnica. Zdravljena sem bila za depresijo, imam precejšnje težave s srcem; ultrazvok srca, EKG in obremenilni testi so OK. Kadar so problemi s srčnim ritmom, čutim tudi vrat, občutek je kot bi mi zategovalo žilo na vratu. Prav tako imam anksiozne napade, pred nedavnim sem bila v velikem stresu (služba) in se je stanje precej poslabšalo. V tem času sem začutila tudi na obeh staneh vratu kot bi imela malce otečeno (je bolj občutek, se ne vidi).

hvala za odgovor,
lp
Lija

Spoštovani!

Ravni TSH v serumu vsekakor nihajo.TSH se izloča v pulzih ima pa tudi svoj dnevni ritem izločanja. Najvišje vrednosti doseže v zgodnjih jutranjih urah najnižje pa v zgodnjih popoldanskih. Sicer je možno, da so težave, ki jih navajate posledica stresa.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close