Pozdravljeni,
Pri starosti 35 let, normalni teži in ustrezni dieti imam že 4 leta težave z želodcem (bolečine, tiščanje in s tem povezane rahle slabosti). V tem času sem imel dve gastroskopiji, na zadnji pred 3 leti niso potrdili prisotnost HP, vendar sem v tem času jemal 2x 40mg Nexium. Glede na to, da težave še kar trajajo sem v dvomu, da je bil test lažno negativen. Zaradi jemanja (sedaj 1x 20mg Nexiuma zjutraj) tudi t.i. dihalni test ne pride v poštev. Poskušal sem opustiti za 14 dni jemanje pa ne gre, težave postenejo izrazitejše. Razmišljam, da bi opravil še krvi test. Kakor mi je znano pri navedenem pozitivnem rezultatu testa ni nujno, da je bakterija še prisotna, ampak da sem bil v stiku z njo. To bi v mojem primeru dejansko potrdilo prisotnost HP in potrditev, da je bil HUT pri gatroskopiji lažno negativen.
S spoštovanjem,
Aleš
Pozdravljeni!
Protitelesa, ki jih določamo v krvi so razreda IgG, kar pomeni, da gre za prebolelo okužbo. Nič nam ne povedo, ali je bakterija še prisotna v želodcu ali ne. Mnogo bolje bi bilo, če bi opravil dihalni test za HP, vendar morate pred testom vsaj za 14 dni prenehati jemati zaviralce protonske črpalke.
Lp;Nataša Smrekar