Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost testi in nosečnost

testi in nosečnost

Halo,

Tudi jaz sem nova, no do zdaj sem vedno samo brala vaše pogovore, zdaj pa vam bom povedala svojo zgodbo.
Pred letom in pol sva s fantom začela delat na tem da zanosim. V drugem poskusu nama je uspelo. Že takoj se mi je zdelo, oz. sem vedela da je to to. Ko 2 dni ni bilo M sem naredila najprej baby check ki je takoj pokazal dve črtici. Naslednji dan sem naredila še clear blue ki je tudi pokazal dve črtici. Po 4 dneh pa sem začela močno krvavet z krči. Takoj sem šla k gin. ki me je pregledala z UZ in ni videla ničesar. Naredila mi je še enkrat baby check ki pa je takoj pokazal neg. Potem me je mela za noro, in da sem si izmislila da sta bila testa poz. in take finte. Tudi v kartoteko mi je napisala kao ,,poz. test ??,,. Nič o tem, da bi to lahko bil spontani splav. Pa sem šla domov, razočarana in jezna. Še sedaj ne vem kaj je to bilo. Predvsem zato ker nama od takrat še ni uspelo. Naj vam povem da še nisem obsedena z mislijo na otroka, še vedno to jemljem, da bo že prišlo ko bo pravi čas.
Zdaj pa še vprašanje. M iman na 28-32 dni. Vedno sem imela sluz lepo vidno,vlečljivo pred predvideno ovulacijo, zdaj pa imam že dva ciklusa vedno čisto suho. Kaj to pomeni da ni bilo ovulacije? Prav zdaj imam plodne dneve-glede na zadnjo M, sluzi pa sploh ni bilo. Baz. temp. si na merim. Je imela katera take izkušnje?
Lep pozdrav vsem in dosti sreče v tem ciklusu

Taša, pozdravljena,

Tvoja zgodba je kar podobna moji. Tudi sama sem “čutila” kdaj se je prijelo, nato krvavitev in dvom ginekologinje… Po spontanem splavu tudi sama ne vidim več sluzi, temperatura pa se obnaša normalno.
Vprašala sem prijatelja – ginekologa, kako on to interpretira in pravi, da je lahko to, da ni več sluzi, samo igra hormonov, lahko pa je to dejansko povezano z motnjami v ovulaciji. Če bo še nekaj časa podobno in če ne boš zanosila, potem to povej pri pregledu pri ginekologu, jaz vsekakor bom to storila. Ampak zaenkrat pa še ne bom panike zganjala. Nekatere ženske te sluzi tudi nikoli ne vidijo, pa vseeno zanosijo.
Želim veliko sreče, poročaj, če bo kaj novega, ker me zelo zanima!

Svetlana

Draga Taša,
Morda se je o zamaknila; to je lahko zaradi stresa, nekatera imajo tudi poleti kasnejšo o. Lahko, da piješ premalo vode in organizem nima dovoj tekočine v sebi, da proizvaja sluz. priporočam meriti bt, sluz nastaja tudi v neovulatornih ciklusih, čeprav je res, da se takrat sporadično pojavlja skozi celoten ciklus.
Ali si pomislila na to, da bi zaprosila ginekologinjo za uz pregled maternice za prisotnost pregrade zaradi splava (HCG hitro pade pri zgodnjih splavih, zato je bil test najbrž že negativen) in nezmožnosti ponovno zanositi?
iza

Moja frendici se je to zgodilo trikrat. Takoj po izostanku menstr. je testirala, vsakič je bil test pozitiven, 35. dan pa je začela krvaveti. V bistvu trije spontani splavi, čisto na začetku. In šele po dveh letih “pohajkovanja” po kliniki, ..so uspeli ugotoviti da ima pregrado v maternici. So ji pregrado odstranili… in evo ga.. zanosila, noseča (zdaj v 8 mesecu). Tko da ti res predlagam naj ti preverijo to pregrado. Sicer jo z UZ očitno včasih ne vidijo (tako kot pri tej prijateljici). Njej so ugotovili z laparoskopijo.

GOOD LUCK!

New Report

Close