Najdi forum

test za nosecnost

Pravijo da razni testi katere kupis v lekarni niso 100% sigurni zato me zanima kje bi lahko opravila test za nosečnost ? ali moram za to nujno k ginekologu ali ga lahko opravim v kateremkoli zdravstvenem domu (npr. na Metelkovi) ?
Koliko časa traja preden zveš rezultat testa ?in še kam se lahko obrnem če zvem da sem noseča in želim narediti splav?aja pa še koliko časa je ženska lahko noseča da še zmeraj lahko naredi splav ?

že za vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore !

Splav se lahko dela do 12. tedna nosecnosti brez komisije, nato pa gre primer na komisijo. To komisijo sestavljajo zdravniki in drugi strokovnjaki, ki pretehtajo, koliko bi splav v tako visoki nosecnosti ogrozil mater, njene zahteve, socialni polozaj itd. Blizje je nosecnost 12. tednu, vec je moznosti, da komisija splav odobri, sicer pa je nevarnost ze prevelika.

Zanesljivost lekarniskih testov je tako visoka, da jim lahko zaupas. Ce se vedno potrebujes potrditev, lahko gres bodisi k zdravniku, ali ginekologu. Izmerijo namrec kolicino hormona beta HCG, ki zelo zelo naraste ob nosecnosti. Nato gres h ginekologu, ki ugotovi, ali je nosecnost v maternici in ali je en sam ali vec plodov. Nosecnost je lahko tudi izven maternice (jajcevod, npr.), kar je lahko zivljenjsko nevarno za nosecnico in se mora prekiniti.

O splavu in se drugih vprasanjih pa si preberi nekaj dni star forum, kjer smo tudi govorili o tem.

Pojdi v lekarno in kupi CLEARBLUE. Namoči ga v urin (najbolje zjutraj, a če te res muči radovednost kadarkoli) in rezultat imaš v dveh minutah.

Upam, da bo tak, kot si želiš…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close