Test sluha pri novorojenčku
Pozdravljeni!
Pred odpustom iz porodnišnice so tudi mojemu sinu naredili test sluha. Pokazalo je, da ne sliši na nobeno uho. Pojasnili so nama, da je skoraj verjetno še prisotna plodovnica v ušesih in da je zato temu tako. Na naslednji test smo naročeni danes teden.
Zanimajo naju vaše izkušnje s tem. A je temu res tako in po kolikem času bi naj ta plodovnica oz. tekočina sprostila iz ušesa. Ali otrok po tem normalno sliši?
Naj povem še to, da v družini nimamo po nobeni strani težave s sluhom. Otrok je bil rojen s carskim rezom in sicer 14 dni prezgodaj.
Hvala za odgovore, Mitja.
Pri našem piščančku je bilo po prvem merjenju enako.Skoraj celo noč nisem nič spala od skrbi….Naslednji dan je slišal na desno uho,čez dva dni ni slišal spet na nobeno.Pediater je rekel naj pač to spremljamo in da traja različno dolgo,da se ušesa očistijo.Piščanček je imel ušesa zabasana z ušesnim maslom (sem sama ugotovila kasneje) trajalo je pa mislim,da skoraj 1 mesec.Situacija danes (18 mesecev in pol kasneje:Ravno včeraj sem ga “sekirala”,da se po stopnicah ne hodi po 4 in ga vprašala,če me ne sliši.Pa pravi šišim,šišim…..pa še naprej po 4.
Prav tako je rojen s CR le da en teden čez rok.
Joj, kako so mene v porodnišnici prestrašili. Je sestra rekla, da eno uho “ne gre” in preden je zajela sapo, da mi razloži, je mene že skoraj pobralo. Zaradi plodovnice v uhici lahko namreč test za sluh “zataji”. Dva dni kasneje je bilo že b.p. Tudi pri mojih dveh cimrah v prodnišnici sta bili obe uhici po prvem testu sluha ne delujoči.
Lep pozdrav!
Jasna
Tudi mene so tako prestrašili na prvem pregledu 2 dan po porodu.
Naročili so naju čez 14 dni. Takoj se je pokazal znakec za OK, prvič pa se je zdravnica trudila kar nekaj minut na vsakem ušesu pa ni bilo nič. Jaz pa panika!!! Me je potolažila, da je moj mali že četrti ta dan, ki ne kaže odziva.
Vse bo vredu, nič strahu!
LP Vanja
Nobene panike,čez teden dni bo vse v redu.Prejokala sem teden dni in obupovala in…,čeprav so mi razložili, da je kriva plodovnica.Naša še po tednu dni ni slišala dobro,pa sem pomislila da bo pa naglušna, ampak kmalu je slišala zelo dobro.Res se ne obremenjujte ampak raje uživajte z otročkom
Pozdrav,RENI
Šele danes sem opazila to sporočilo. Ko se spomnim na našo kalvarijo ob vsem tem, pričnem ponovno jokati. Rok se je rodil tri tedne prehitro, bil zelo lahek in majhen. Tudi nam so delali ta test, ki je vztrajno kazal negativno. Tako sem z Rokom hodila na ta testiranja trikrat zapored takoj po porodu – vsak dan NIČ !!!
Nato zopet čez tistih dolgih štirinajst dni – izmučena, izjokana ( sploh nisem vedela, da znam tako jokati). No, pa zopet pokaže negativno. Že kar tam sem pričela jokati. Ko smo prišli do pediatra, da bi se še cepili( takoj po porodu ni bil cepljen), me je vprašal, zakaj jočem. Pa si je vzel čas in šel z nami še enkrat na testiranje – in je uspelo. Zopet jok od sreče…Ne vem, kako bi prenesla čakanje do naslednjega pregleda… Glede na to, da v družini nimate težav s sluhom menim, da se bo tudi pri vas vse dobro izteklo. Vem pa , da čakanje ubija – vsaj mene je…