Najdi forum

test očetovstva

Pozdravljeni!

Upam, da sem s tem v vprašanjem sploh v pravem forumu, drugače pa vas prosim vsaj za informacijo, kje se lahko o naslednji dilemi informiram.
Življenje se mi je malo nenavadno obrnilo (razhod z dolgoletnim parnterjem in hitro nova zveza), sedaj pa sem v 9 mesecu nosečnosti in nisem prepričana, čigav je otrok. Z obema partnerjema imam urejen odnos, tako da pregled krvi ne bo problem, rada bi pa natančno izvedela, kako lahko test očetovstva opravimo.
-Ali je dovolj samo krvna skupina in je to možno že v porodnišnici (rodila bom v Postojni)?
-Kakšne so nadaljne preiskave, kako hitro po rojstvu jih lahko opravimo, kje in ali je za to potrebna kakšna napotnica ali plačilo?

Hvala za odgovor.

Očetovstvo se določi na osnovi primerjave molekularno genske analize vzorca krvi matere, kandidatov za očeta in otroka. To boste lahko opravili na Inštitutu za sodno medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, takoj ko si bosta z otrokom opomogla od poroda. Rezultati so zelo zanesljivi zato drugih preiskav ni potrebno opraviti. So tudi veljaven dokument tudi za sodišče. Vse informacije v zvezi s preiskavo boste dobili po telefonu Inštituta za sodno medicino, Medicinske fakultete v Ljubljani, ki je v imeniku. Napotnice ne potrebujete, preiskavo je potrebno v celoti plačati.

Mene pa zanima, če je možno opraviti test očetovstva še preden se otrok rodi?

Mene pa zanima, če je možno opraviti test očetovstva še preden se otrok rodi?

Da, možno je.

New Report

Close