Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Test matematika 6. razred

Test matematika 6. razred

spraševanje mora biti usno-pred tablo, sicer to ni ustno ocenjevanje in vsak učitelj pade na inšpekciji, če daje učencem pisat manjši test kao za ustno oceno. Starši ste pa bedaki, ker to dovolite.

Ste kdaj razmišljali, vsi tisti, ki udrihate kar vse povprek, da je veliki večini otrok lažje samostojno rešiti neko nlaogo in potem ob listu in zapisu na tablo ustno utemeljevati svoje rešitve? Pri nas so otroci, pri ustnem spraševanju, nalogo rešili na prosojnico, jo projicirali, in ob njej utemeljevali rešitve, učitelj pa jim je zastavil še kakšno vprašanje. Tudi pri nas je bilo med starši slišati podobne komentarje. Ko so otroci v anonimni anketi izrazili svoje mnenje o ocenjevanju, pa ni bilo niti enega, ki mu ta sistem ne bi odgovarjal. Kdo ima ponavadi problem?

Odgovor gravitonu.

Tvoje mnenje je zgrešeno. otroci – učenci si lahko odgovore napišejo na liste, vendar jih učitelj ne sme upoštevati. Zato jih morajo prebrati, to se pa lahko upošteva.

sicer pa kdo zna na pamet – ustno izračunati npr. 69 krat 78 🙂

je kje pa piše, a mora bit ustna ocena?
Obstajata PISNA ocena in NEPISNA ocena
Zdej ne vem ka mate proti, da otroci pri MAT pišejo mini teste??? Al bi rajš vidl, da bi jih učitelj ustno pravila spraševal? Kdo od vas pa zna povedat splošen znak za zakon o zamenjavi???

nehi s takim

dober dan !

sem učenka 6 razreda in letos smo pri matematiki pisali 5 testov.ne 4 ne 3 ne 2 in ne1 !!

niso bili težki samj mi matematika zelo leži je pa bilo precej negativnih ocen pravkar se učim in bi lepo prosila če gdo mogoče ve kje se da dobiti une naloge za 6 razred KOTI pač vrste kotov ssokoti in to šla sem že pogledati na otroci . org vendar na žalost nisem nič našla
zahvaljujem se vam ker ste moj skromen komentar prebrali in ker boste povedali(če veste) kje bi se to dalo dobiti SPLETNO STRAN!!

BY

velik najdeš na e-um.

mi imamo vse teste VEČ KOD 2 LISTA

Joj kak je to fajn hvala vsem da lahko sodelujem !

mi smo v 6. razredu pisali 4 teste in vsi so bili čez 3 liste (obe strani)

mi smo v 6. razredu pisali 4 teste in vsi so bili čez 3 liste (obe strani)

to je čisto normalno, sploh za matematiko … namreč, če rešuješ na kontrolno nalogo (ne na posebne liste oz. pole), mora biti tudi prostor za reševanje …

Pri nas se pišejo 4 testi v šestem razredu in ima okoli 4-6 listov. Rabis pa vec kot (odvisno) 30% ali 40% za dvojko.

Starši pričakujejo, da bo otrok uspešen pri matematiki, četudi ne pozna niti poštevanke, niti osnov hitrega računanja. Te dve prepotrebni rutini otrok lahko pridobi edino z vajo.
Preverite znanje poštevanke svojega otroka, recimo s pomočjo spletne strani http://sl.lefo.net/ . Če vaš otrok ne dosega v četrtem razredu nad 500 točk, ne more imeti dobrih ocen pri matematiki. V 8. in devetem razredu mora dosegati čez 1000 točk.
Učitelj je redko kdaj kriv za neznanje našega otroka. Otrok mora delati, starši pa preverjajo, kako dela. Starši moramo vedeti, kako je otrok napisal svojo nalogo. Naloga ni prepisana rešitev, pomemben je postopek, ki ga večkrat ni, da ne govorimo o besedilu naloge in o odgovoru.
Ta čas, ko se ukvarjamo, kako delajo naši učitelji in o tem pišemo na spletu, obrnimo se raje našim otrokom in jim pomagajmo, še posebej, če imajo težave.

Pa lep pozdrav vsem mamicam, ki tudi same imajo težave, da dosežejo več kot 500 točk pri hitrem računanju.

45 – 59 zadostno
60 – 79 dobro
80 – 89 zelo dobro
90 – 100 odlično

Na večini šol uporabljajo ta točkovnik. Sam bi ga spremenil pri zadostni oceni
in sicer za pozitivno oceno bi moralo biti najmanj 50 %.

spam po deset let stari temi? ja super.

New Report

Close