Najdi forum

Pozdravljeni!

Na včerajšnjem sestanku društva sem obljubila, da bom posredovala naslov, na katerem se lahko naroči testiranje las na težke kovine.
No, tule je: http://www.doctorsdata.com/home.asp
Tole pa je link, kjer si lahko preberete več o zastrupitvi z živim srebrom: http://www.noamalgam.com

Pozdravljeni,

je že kdo naročil takšno testiranje? Zanima me, če je kdo že preveril, če ta ali kakšen drug laboratorij sprejema tudi naročila iz tujine.
Ali mogoče veste, če kaj takšnega dela tudi kak naš laboratorij?

Srečno,

Alenka

Menim, da bi najbolje vedeli v laboratoriju adrialab, LJ, ne bi rada delala reklame ali lepila linkov, ampak meni so test las ponujali v studio ank, ker menda vzorec nebarvanih las pošljejo tudi na analizo v moskvo.
Dobro se je na več mestih pozanimati, primerjati teste, cene, reference, preden se dokončno odločimo. Obstajajo pa tudi naravna sredstva za odstranjevanje težkih kovin iz telesa. Kmalu bo iz zemlje prikukal čemaž. LP

Pozdravljeni,

če bo slučajno še koga zanimalo: naročila sem si analizo pri Direct Laboratory Services. Skupaj s poštnino v obe smeri in klicem za sporočanje številke kreditne kartice je zadeva stala blizu 90 EUR.

Rezultat je zanimiv, analizo sem naročila zato, ker sem pričakovala visoke koncentracije svinca in kadmija – oboje drži. Presenetila pa me je presežena vrednost arzena. Pojma nimam, od kje to izvira. Je pa treba take stvari raziskat. Če vira ne odstranimo, je razstrupljanje z blagimi sredstvi podobno odmetavanju vode iz čolna z luknjo.

Ali mogoče kdo ve, kje je možno naročiti analizo zemlje ali zelenjave na vsebnost težkih kovin?

Srečno,

Alenka

Živjo!

Vir arzena je zelo verjetno stanovanje oziroma naša bivališča npr. streha (kritina), razne izolacije pri el. štedilnikih (pečica), pri pečeh (kaminih) pri vratcih je neka bela obloga, to je arzen (vlaknasto).

Mogoče pa je težkih kovin preveč tudi zato, ker ima organizem ošibele mehanizme izločanja??

Analize zemlje dela Zavod za zdravstveno varstvo Maribor. Boljše dati na analizo zemljo, ker se v njej težke kovine nabirajo kumulativno – za več desetletij nazaj, v zelenjavi samo za nekaj mesecev (rastna sezona).

lp

Pozdravljena AlenkaR!

Mene zelo zanima ta laboratorij za analizo las, ker ga že nekaj časa iščem.
Studio Ank sem klicala in niso bili nič navdušeni, da bi pošiljali lase v Moskvo. Sama ne znam toliko angleščine zato te prosim, če si tako prijazna in me pokličeš, ker tako po internetu bova bolj težko to uredili.
Tel. 031 228654

Hvala, zgleda, da analize opravljajo tudi v Celju, bom še pri njih povprašala, na spletni strani je samo en članek, kjer niti o načinu vzorčevanja nič ne piše.

Gotovo k akumulaciji prispevajo tudi oslabeli mehanizmi izločanja, verjetno tudi zaradi tega še vedno počasi napredujem, čeprav že nekaj časa živim z enakimi odmerki hormonov. Zdaj mi je prišlo na misel, da bi lahko arzen bil tudi v šamponu in sicer v obliki insekticidov, saj vsebuje nekaj sadnih in rastlinskih izvlečkov.

srecka6, žal se tega ne bo dalo rešiti po telefonu. Obrazec za naročilo je prirejen naročanju iz ZDA, zato je treba vložiti kar več truda že samo v to, da je naročilo oddano. Navodila za vzorčevanje so seveda v angleščini, dostopna so tudi na domači strani Doctor’s Data. Nazadnje je treba še izpolniti 2 obrazca in ju poslati na različna konca, rezultati pa imajo tudi več strani dolg komentar v angleščini.

New Report

Close