Test hiv
Spoštovani,
na vas se obračam zaradi svoje zaskrbljenosti. Zaradi enkratnega, nepremišljenega dejanja sem se spustil v rizični spolni odnosi. Zgodil se je oralni spolni odnos s homoseksualno osebo, ki je bil obojestranski. V preteklosti nisem nikoli imel spolnih odnosov z moško populacijo. Zaradi skrbi, sem opravil testiranje na HIV, ki sem ga opravil po 22 tednih (oralni spolni odnos se je zgodil v začetku maja, test sem opravil v drugem tednu oktobra, to je pet mesec in pol po rizičnem dogodku).
Test sem opravil na Zavod RS za transfuzijsko medicino, ki je pokazal NEREAKTIVEN rezultat. Prvotnemu olajsanju je sledilo premišljevanje o zanesljivosti testa, ali je diagnostično okno bilo dovolj primerno, itd.
Zanima me ali je ta rezultat zanesljiv, ali raje priporočate da opravim še en test? Ob prejetju rezultatov sem zaprosil za dodatno svetovanje na katerem mi je zdravnica povedala, da je rezultat zanesljiv in da je verjetnost pri oralnem spolnem odnosu nižja kako pri drugih vrstah kontaktov.
Hvala za vaš odogor in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
tudi mene zanima glede testa na HIV. Pred vecimi leti sem imela partnerja v tujini, ki kot pravi je Hiv negativen, testiral naj bi se ze veckrat od takrat, ko sva bila skupaj. Sama sem se testirala pred 3 meseci, tudi na zavodu za transfuzijo medicino, test je bil nereaktiven. Vendar me sedaj skrbi, ce je bil test zanesljiv, ker sem bila v casu testiranja prehlajena oz. sem prebolevala neko virozo? Skrbi me, ker se spomnim, da sem takrat pred leti veckrat imela kaselj, pa kako vneto grlo, enkrat tudi izpuscaj na trebuhu. Sedaj sem ze dolgo precej zdrava, kak prehlad tu Ali tam, imam 2 otroka. Od zadnjega stika s tem partnerjem je ze 8 Ali 9 let. Mislite, da je je bil test zanesljiv?
Pozdravljeni.
Zanima me, če se okužba v testu pokaže tudi recimo eno leto ali več po nezaščitenem odnosu, ali je možno, da se okužba “skrije” in test pokaže negativen? So testi 100% tudi po enem letu? Zanima me tudi, ali te po krvodajalski o testih obvestijo v vsakem primeru, ali samo, če je kaj narobe? V kolikšnem času izveš?
Namreč naknadno sem izvedela, da me je bivši partner (s katerim sva šla narazen več kot leto nazaj), večkrat prevaral, zato sem sedaj v skrbeh. Ker tega nisem vedela prej, se nisem testirala, sem pa šla na krvodajalsko. V letošnjem letu sem imela gripo, zato me skrbi še bolj, saj sem prebrala, da naj bi se hiv lahko pokazal tudi v tej obliki. V času med gripo sem bila pri zdravniku, zdravnica je rekla, da gre za virusno infekcijo. So krvni izvidi enaki pri gripi in hiv-u?
Hvala, lp.