Najdi forum

test glukoze ogtt

mene zanima ali je potrbno pred testom za glukozo v krvi-dolgim tudi merkati kaj pojes sladkega ali to ni potrebno??
Jutri grem na test uceri pa sem se na veliko sladkala….
Lp vsem noseckam in njihovim trebusckom:))

Jaz sem dala skozi oba testa za glukozo, pa na sreco potem vse ok. Ta dolgi test je precej bolj naporen kot prvi: najprej ti vzamejo kri, nato pijes glukozo, nato cakas 1 uro – kri – 1 ura – kri – 1 ura -kri. Vmes ne smes nic jest in niti pit. Nicesar, da so rezultati cimbolj realni.
Svetujem ti, da danes pijes veliko vode, da se ti telo scisti, s kaksnimi sladkarijami pa se res raje ne basi 🙂 Skratka, vsak dan pij veliko vode, 3-4 l. Vem, da je tezko, saj se sama kar matram, da mi to uspe, pa vseeno, je to zelo dobro zate oz. za telo.

Jaz sem se zdaj, pa je vse ok, res pazim, da ne jem sladkarij, ce pa ze, pa sigurno ne en dan pred urinskim testom.

Vso sreco, lp, A

Andrejaa res hvala za informacije, sem bla kr mal v strahu ker sem uceri res imela kar sladek dan…danes pa velike kolicine vode…no ja to se vse da zdrzati problem bo vecji jutri…ko bo treba spiti ves tisti sladkor-glukozo…
in ne tri ure piti tekocino, sem navajena da ce jem kaj sladkega vedno malo vode spijem zraven…
Bomo zdrzali tudi dieto ce bo potrebno…vse za nase pikice
Lp TiTi

Helou :o)
Tudi jaz sem delala ta test, vendar so meni vmes pustili piti vodo. Izkazalo se je da je vse OK, kljub temu, da sem pila vmes. Sam tista glukoza je pa res nekaj zelo “bljek”, samo tako kot si rekla…za naše pikice preživimo tudi to.
Naj ti bo čim lažje in naj te ure čim hitreje minejo.
pozdrav,
Nina

zakaj so ti testi potrebni

Ti testi so potrebni, da se ugotovi, kako naše telo učinkovito absorbira sladkor (ugotavlja se nosečniški diabetes). Če je rezultat po enournem testu slab in je v krvi še vedno veliko sladkorja, te dajo na OGTT. Če OGTT pokaže slab rezultat, kasiraš dieto, v najhujšem primeru si moraš dajati insulin. Nosečniški diabetes po porodu izgine, je pa ves čas nosčenosti nevaren za otroka, saj lahko pride do prezgodnjega poroda.

Ti testi so obvezni za tsite nosečke, ki so precej močnejše, ki imajo v bližnjem sorodu sladkornega bolnika..no, nekateri ginekologi dajo na ta test vse nosečke ne glede na navedeno.

Helou, vidim, da si v 6. tednu…brez skrbi, ti tetsi pridejo v poštev šele okrog 24. do 28. tedna.

Želim ti lepo nosečnost!

živjo,

jaz imam test jutri, ti pa lahko dam en namig, kako lažje spraviti dol po grlu ves tisti cuker. meni je ginekologinja rekla, da naj imam s seboj sok ene limone (seveda brez sladkorja), ki ti ga potem dovolijo dat not v sladkano vodo in je potem malo bolj užitno.

lep pozdrav,

timi

Meni so oni sami primešali cedevito…………………….je pa res ogabno spiti toliko cukra……….pa če prav smo sladkosnedi

V prvi nosečnosti sem imela nosečniški diabetes, zato so mi sedaj, ko sem noseča drugič, prvi OGTT naredili že v dvanajstem tednu. In na srečo je bil sladkor normalen. Drugi test (s 100 g glukoze) je sledil v 24., zadnji pa v 32. tednu – in sladkor je bil vedno v mejah normale. V ptiju glukoze res nisem najbolj uživala, a sem v tisto raztopino iztisnila limonin sok, zato je bilo lažje, vmes pa sem lahko pila vodo.
V prvi nosečnosti je ginekologinja na diabetes piosumila zaradi velikosti otročka, ki je bila čisto na zgornji meji, sicer pa sem se sama zredila samo 7 kg (pa tudi sicer je moja teža normalna), poleg tega nihče v sorodstvu nima diabetesa…
Sicer pa takoj po porodu mine.

Lp, S.

New Report

Close