tesnoba,zivcnost, nemir
pozdravljeni,
zadnja dva tedna me muči nenehna živčnost. Ostala sem brez službe in imam težave v partnerskem odnosu. Imam tudipanične napade, na katere sem se nekako navadla. Imela sem jih že nekaj mesecev nazaj, pa so se potem umirili in jih nisem mela, ko sem bila zaposlena. Večino časa preživim sama doma. Najhuje je, da zelo slabo spim. Prejšnje tedne sem imela zelo nemiren spanec in sem se zbujala po večkrat na noč. Zdaj pa zaspim in se zbudim po dveh treh, urah in ne morem več zaspati nazaj. Kupila sem baldrijanove kapljice, vendar zaenkrat učinka še ni. Podnevi sem nemirna, napeta, živčna. Vem, da se moram sprostiti pa se ne znam ali ne morem. Ne vem, kaj naj naredim. Prosim za kak nasvet
Spoštovana,
Očitno se tvoje dejansko stanje ali življenje, ne ujema s tvojimi prepričanji.
Nekateri ljudje pravijo, da ne bi mogli zdržati po cele dneve doma in biti brez službe.enostavno ne znajo biti sami s sabo in se v sebi pomiriti, ter sprejeti takšno situacijo kot del življenja.
Verjamem ,da je težje shajati brez službe, tudi s finančnega vidika…če pa se še pojavi obtoževanje s strani partnerja, pa lahko to še poslabša vso zadevo.
Sedaj imaš dve možnosti…delaš na tem, da spremeniš življenjsko situacijo, ki bo sprejemljivejša zate ali pa delaš na sebi, da boš tudi takšne situacije lažje sprejemala.
Seveda pa lahko obe možnosti združiš..se zadovoljiš tudi s službo, ki ti ni pisana na kožo..vsaj začasno…
Glede živčnosti pa prisluhneš sebi in ugotoviš kakšne misli se ti pojavljajo. Ko boš razumela, boš lahko vplivala na njih in na svoje počutje.
Sprostitev bo prišla, ko se boš nehala obtoževati in od sebe pričakovati nekaj, česar ne moreš kar tako spremeniti.
Za temeljitejši odgovor, bi rabil več podatkov o tem, kakšne misli so v tebi in kakšna prepričanja, ki te spravljajo v slabo voljo.
Robi.
Tudi jaz sem ostala brez službe, zaradi starosti. Sedaj nekako gre, čas bo prinesel tudi službo in lepe trenutke.
Skušam uživati, pa čeprav na minimumu, kajti prej je bilo živalsko – nečloveško v
službi parazitov.( plače 1 : 50 ) Boljše, da sem odšla iz poslovnih razlogov in sem še danes zdrava,
– kot pa bi znorela. Kolikokrat sem si sama sebi dejala: pustimo ljudi v svoji zmoti, jaz bom tako nekega dne odšla. In sem odšla…..
Sem sama z otrokom, skušam po planu iti naprej.
Planu slediti, zdravo kuhati – malo jesti, da misli razbremenimo.
Ker je sedaj zima, ni tudi možnosti za priložnostna dela.
Bosta pomlad in sonček prinesla delo in dobro voljo.
Potrebno je iti ven, si dati nalogo, koliko je potrebno prehoditi.
Poklicati mamo ali prijateljico,pogledati kakšno komedijo, za katero prej ni bilo časa….
Ne gledati TV in politikov, kajti mi smo krivi, ker še živimo. Ker ni služb, bi radi, da bi umrli, prav oni nam zrežirajo gospodarsko stanje, zaradi kapitala, kajti če ne bi bile tako velike razlike med delavci, ki delajo in režijo, bi gospodarstvo vzdržalo…..
Ampak se ne damo, lepo je živeti, pa čeprav na vodi in juhici in solati, smo bolj zdravi, zdravniki ne bodo imeli z nami zaslužka. ( Ne jesti mesa in ogljikovih hidratov, sedaj je čas, da shujšate in telo prečistite, ste doma in lahko kuhate…. počasi bo regrat….. kako bo lepo….)
Nekaj delati z mislimi, se pravi kaj učiti ali se z nečim ukvarjati,
da misli preusmerimo.
Gledati pozitivno… Ne zapravljati in hoditi v trgovino po hrano,nove artikle…
.
Sem opazila, da na razprodaji imajo artikle samo za reveže,
serija enakih – slabih majic ali hlač…Sramota …….
Samo še butiki imajo čudovite stvari, vendar tja mi brez službe ne moremo…
Bomo šli drugič, ko bo služba in denar, vse pride, tudi to….
Ne poskušat jemati kakšna zdravila. Ko se slabo počutite, poglejte na koledar, kje je luna.
Na TV – teletekst vam piše, kdaj je negativni vpliv vremena na ljudi.
Veselimo se življenja, vsakemu je dano, da si izbori en košček prostora in tu bi naj živeli,
ne pa trpeli….
In od vsakega posameznika je odvisno, kakšni ima ego in kako vse to prenaša.
Če človek ima visoki ego in je prej bilo vse po njegovem, se je dokazoval z višjo plačo in ignoriral
vse pod sabo, za takega je sedaj zelo zelo mučni čas, biti spodaj…..
Ampak vse to že veste, samo vaš um in telo še ne vesta, nista navajena tega…zato kako sedaj po novem in kdaj ?????
In gremo naprej novim izzivom… pa čeprav brez službe….
Partnerja opazujte, če vas je imel rad kot osebo, vas bo še naprej,
če pa vas je imel samo zaradi denarja in vašega dela, potem, pa ne vem, sami presodite….
Forum je zaprt za komentiranje.