Najdi forum

Lep pozdrav!
Imam težave s tesnobnimi občutki, ki me matrajo približno en mesec. Nekaj časa nazaj sem imel kar dolgo težave z zdravjem (zdaj sem zdrav) in sem imel celi ta čas skrbi. Kaj je tesnoba posledica teh skrbi?
Proti tesnobi se borim z raznimi športi: tek, smučanje, fitnes… in mislim da mi gre rahlo na boljše. Zanima me, če tvegam kaj, če ne grem k zdravniku in nadaljujem s svojim športnim načrtom.
Hvala za odgovor.

Kaj je posledica vaše tesnobe veste sami, samo vprašajte se in telo vam bo samo povedalo….lahko, da je tesnoba posledica vaše bolezni, ki vas je prisilila, da delate ali razmišljate o življenju malce drugače kot ste prej… pomembno je, da se ne ustrašite…da bolezen (če je vir vaše tesnobe) sprejmete kot nek preizkus v vašem življenju, ki vas lahko naredi močnejše, iz tega poskusite potegniti nekaj zase, kaj ste s tem pridobili….ne glejte samo na slabe strani, ker je vedno poleg tudi dobro….šport, rekreacija sta odličen vir človekovega počutja….tudi sprehodi v naravo so zelo dobrodošli, saj se tam človek umiri in najde enrgijo za naprej….odstranite misli, ki vam povzročajo tesnobo….zavedati se morate, da misel prihaja od vas samih…sedaj pa naredite vašo misel lepo, pozitivno, živite ta dan , ki ga ne smete zamuditi, ker je vam podarjen…..

veliko sonca vam želim in veliko lepih misli:-)))))))))))

Tesnoba je posledica strahu.

Le sam veš, kaj si razmišljal.

Misli niso tako nedolžne. Vsaka misel teži k realizaciji in vpliva na naše občutke.

V nekaterih primerih se lahko tesnoba razvije tudi v hujšo obliko depresije, ki pa jo je potrebno zdraviti. Sploh če ne veš, od kje ti tesnobni občutki. Dobro bi bilo, da za nasvet vprašaš kakšnega kliničnega psihologa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close