Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Tesnoba? Srce? Nič?

Tesnoba? Srce? Nič?

Pozdravljeni,

Pišem v vezi z (Google pravi) tesnobo.

Pred dvema letoma se mi je dvakrat zgodilo, da sem dobila nekake napade panike..razbijanje srca in grozne misli. Takrat sem bila pol leta po porodu, domnevala sem da spada k kaki poporodni depresiji, pa vseeno sem se odločila za obisk zdravnika. Pregledala mi je kri in poslala k kardiologu. Predvsem moteči so bili “preskoki srca”, katere nisem povezovala s stresom, saj obremenitve nisem občutila- pozitiven človek.

Kri ok. K kardiologu sem se najprej odpravila samoplačniško (zaradi cakalne dobe), prepisala je stvari k preobremenjenosti (dva otroka z majhno razliko) in dala vseeno napotnico za Holter. Pol leta kasneje sem šla še k “rednemu” kardiologu, tudi on pravi da je vse ok. Holter opravljen lani tudi ni kazal ničesar. Pa še vedno so se tej preskoki dogajali.

Pred parimi dnevi sem imela nek “napad tesnobe” v obliki tiscanja v prsnem košu, pol urnega hitrejšega bitja srca (pametna ura je v tem casu pokazala med 100 in 120 utripi), panika bit sama, driska.

Je pa moje trenutno stanje takšno, da sem sama zvečer z otroci ker mož dela in mogoče kak strah pred epilepticnim napadom ko sem sama z njima – imam jih 1x letno, jemljem Lamictal in Keppro.

Lahko “računam” na to, da gre za tesnobo, ali bi lahko bilo kaj drugega?

Hvala

Spoštovana

Vse kar ste zelo lepo in natačno opisali res sodi v tipične simptome tesnobe, zato se tudu jaz prudružujem tem mnenju. 🙂

LP

Hvala za potrditev moje teorije 🙂

Včeraj se mi je zo znova ponovilo (iste okoliscine) s tem da je pulz skakal do 130, pod 100 pa ni padel skoraj 3 ure.

Tako da imam še podvprasanje: je to ok, da imam toliko časa povišan utrip? Drugih simptomov ni bilo, se mi je pa organ smilil, ker se je toliko trudil 🙂

Bi bilo pametno, da se posvetujem z zdravnikom glede kakih pomirjeval?

Glede na to, da se (zaenkrat) ne dogaja pogosto bi se rada izognila temu, ne bi pa rada sama sebi povzročala škode..

Spoštovana

Če je več kot 100 utripov v mirovanju, temu stanju pravimo tahikardija. Mogoče bi bilo dobro, da se obrnete na zdravnika oz. kardiologa, kajti za 3 ure povečan utrip bi že mogoče potrebovali tudi kakšna zdravila iz skupine beta blokatorjev, ki znižajo utrip. Normalen utrip v mirovanju je nekje med 60 in 90/100 utripov. Skratka, svetujem posvet pri izbranem zdravniku, mogoče tudi glede kakšnih pomirjeval.

LP

LP

New Report

Close