Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tesnoba?

tesnoba?

Spoštovani!

Pred časom sem vas vprašala za mnenje, glede znakov, kot so tiščanje v prsih, občutka, da ne morem dihati (oz., da tega več ne bom zmogla), do raznih sproščanjev neke energije oz. toplote v predelu srca navzven.
Opisani dogodki se dogajajo občasno skozi dan (ne vsak dan), in zaenkrat ne morem reči, da so s čimerkoli pogojeni, razen seveda s stresnimi situacijami.
Napisali ste mi, da gre verjetno za tesnobo oz. živce.

Zdaj pa vas prosim za odgovor, ali so bolečine, kratkotrajne bolečine, ki trajajo od nekaj sekund do recimo pol minute oz. tu nekje, v predelu prsnega koša, prav tako znak tesnobe? Ali pa gre za kaj resnejšega?
Bolečine niso omejene na eno mesto, ampak se pojavijo enkrat tu, drugič tam. Tudi na zadnjem delu hrbta. Največkrat so v obliki nekega trganja, kot če bi bila na prepihu dlje časa. Ali pa kot nek krč oz. nekaj podobnega.

Kaj mislite, kaj bi bil temu vzrok?

Spoštovani!

Če so ta zbadanja vezana na premikanje, dihanje, kašelj, gre lahko za bolečine stene prsnega koša in bodo v nekaj tednih minile, drugače pa bi se strinjal z vami, da so verejtno telesni znaki tesnobe. Dokler vam še bolj ne kratijo miru, ni potrebno ničesar ukreniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close