Najdi forum

Lep pozdrav!
Imam težave s tesnobnimi občutki, ki me matrajo pribljižno en mesec. nekaj časa nazaj sem imel kar dolgo težave z zdravjem (zdaj sem zdrav) in sem imel celi ta čas skrbi. kaj tesnoba je posledica teh skrbi?
proti tesnobi se borim z raznimi športi: tek, smučanje, fitnes… in mislim da mi gre rahlo na boljše. zanima me, če tvegam kaj, če ne grem k zdravniku in nadaljujem s svojim športnim načrtom.
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

Sem mnenja, da je vse kar storimo za svoje dobro počutje, vendo dobrodošlo. Kot razumem ste se počutil tesnobno v času, ko ste imeli težave z zdravjem, ni pa jasno ali imate te občutke še zdaj. Vsekakor sta tesnoba in skrb povezana. Kot sem razumela, ja vaše zdravje sedaj v redu in ni občutkov tesnobe. Torej delujete preventivno. Menim, da je šport vedno blagodejen, saj vplova tako na telo kot duha in včasih je dovolj, da si vzamemo čas zase v obliki športa, sploh če imamo naporno in stresno službo. Vendar pa ni odveč raziskati, če je še kaj kar vas obremenjuje, mogoče so potrebne določene spremembe v vašem življenju, pa vas skrbi kako jih boste zmogli, mogoče imate zgolj preveč dela, odgovornosti, pa je dobro razmisliti, kako si le to delo organizirati, da boste imel več časa zase, … veliko je lahko stvari, pomembno pa je predvsem, da smo pripravljeni videti.
Zdi se mi zelo dobro, da ste hitro reagiral na težave z zdravjem in tesnobo, ki ste jo imeli in se vam, kot vidite obrestuje. Tako da le pogumno naprej.

Lep pozdrav, Tanja

New Report

Close