Najdi forum

Moja stiska se je zacela pred slabim letom ko sem ob pogledu na porezanega in nasplosno cudnega neznanca padla v nezavest. BIla sem v druzbi prijateljev, tako da ni bilo nic hudega. Od tega dogodka naprej imam konstanten strah da bom padla v nezavest, ko bom videla npr. cudnega cloveka ali pa kaj podobnega. Zaradi konstantnega strahu sem sla do zdravnice, ki mi je pregledala scitnico, kri, EKG in ugotovila, da imam vznemirjeno vegetativno zivcevje, ki lahko povzroca take tezave. Moram povedati, da je stanje sedaj sigurno boljse kot pred pol leta, samo strahu pred padcem v nezavest v npr. guzvi, avtu,…. se pa ne morem znebiti.
Kako si lahko pomagam???
Najlepsa hvala za odgovor!!!!

LP

Pozdravljena!

Veliko ljudi ne prenese pogleda na kri in zaradi tega pade v nezavest. Pri vas pa je zgleda problem v tem, da ste se zelo prestrašili tega dogodka in se kasneje zelo veliko ukvarjali s tem.
Pri premagovanju strahu obstja več različni tehnik kako si pomagati in odvisno je od vsakega posameznika kaj mu najbolj ustreza.
Predlagam vam, da malo pobrskate po kakšni knjižnici in poiščete knjige na to temo, ki imajo občiajno tudi opisane praktične vaje.
Ali pa se pridružite kakšni skupini za samopomoč, kjer vamo bodo ostali člani povedali kako so se oni spopadali s tovrstnimi težavami.

Skupine za samopomoč delujejo tudi v okviru društva Ozara, za srečanje se lahko dogovorite telefonsko : 01 438 27 60.

Lep pozdrav,
Tanja

New Report

Close