Najdi forum

Pozdravljeni,

Nek tesar nam je znosil skupaj z še štirimi osebami 28 tramov na podstrešje in jih tam privijačil z železnimi vijaki. Delal je 35 ur. Posebne tesarske sposobnosti tu niso bile potrebne, saj je šlo le za razporeditev tramov v razmak in vijačenje.

Vprašanje postavljam zato, ker nama je za svoje delo navrgel številko 137.000 Sit (delo ostalih tu ni všteto, njegovo delo pa tudi ni bilo najbolje), kar je definitivno preveč za to delo. Ko sva mu to povedala, se je skregal z nami in odšel s pripombo, da potem je pa delo naredil zastonj, kar pa spet ne gre.

Gospod ni obrtnik in na žalost je bil mišljen kot pomoč pri delu, zato nismo z njimi sklenili nobenih vnaprejšnjih dogovorov v zvezi s ceno.

Vseeno mu bova seveda plačala, a ker ne poznava prav nobenega tesarja, ne blizu, ne daleč, potrebujem nekaj okvirnih cen za to delo.

Lep pozdrav

Sade

Ura kv 2200 /h
ura nk 2000/h

Pozdravljen As,

si tako prijazen in mi poveš, kaj pomeni “nk”? Predvidevam, da je “kv” kvadratni meter na uro.

Hvala za hiter odgovor.

Lp

S.

KV = kvalificiran tesar
NK = nekvalificiran tesar

LP, Zala

Upps,

očitno sem čisto mimo udarila s svojo razlago.

Nekje sem slišala, da je tesarska ura na strehi lahko 5.000 Sit. Ali je potem takem 2000 Sit/h za manj zahtevna tesarska dela, ali je to cena za vse vrste tesarskih del?

Sade

To nekaj ne bo vredu:

137.000 deliš z 35 = 3914 samo za delo MNOGO PREVEČ

( Razen če je les vračunan v ceno)????

To se pravi če bi bil nekdo zaposlen bi potem dobil za mesečno delo
cca 168 ur

657.000 sit

Če ima kdo tako delo naj mi takoj javi. Sploh ni važno kakšno delo je.

Dragi Jim,

seveda je urna postavka mnogo preveč, zato pa želim poizvedeti, koliko je dejansko tesarska ura. Ker pa je gospod, ki nama je opravil delo, bolj vihrave narave, se prav nič nisva mogla zmeniti z njim. Rekel je tudi, da njegovega dela ne moreva plačati na uro. Kaj pa vem, kaj je z njim. Sama ga gotovo ne bi najela. S seboj ga pripeljal naš zidar, ki se bo zdaj tudi spogajal z njim

Ljudje smo pač različni.

Pozdravček

Sade

Mogoče pa se nista razumela in je zahteval samo 37.000 sit in ne 137.000.

Je možno, da si ga preslišal??

Prav nič ga nisem preslišala. Je bilo kar 137.000. 37.000 pa bi bilo spet nekoliko prepoceni, čeprav ne bi imela prav nič proti. Se še pogajamo.

S.

izvajalcev različnih del je navoljo ogromno.Nihče ne more reči, da jih ni, samo pozanimati se mora. Vedno pa je potreben predračun in, če ga nista zahtevala je to vajin problem, res pa je cena previsoka. Naj dodam, jaz se za svoje usluge pogajam prej in ne kasneje in, če kljub dogovoru plačila ni potem definitivno ostrešje pade po tleh. (zveni grobo, ampak vse sorte ljudje obstajajo )

Predlagam Vam, da isto delo, ki ga je on opravil napišete in daste za te isto delo predračun drugemu tesarju. Recite mu naj vse štempla in podpiše.Nato pojdite k njemu in mu pokažite kolko stane tako delo. Če bo težil rečite , da boste klicali inšpekcijo (ne vem katero, ampak eno že) in ga boste prijavili za oderuške cene,… Nobeden ne mara bad reklama!

Kakšen zidar, takšen,…

Mislim, da bomo težave s tesarjem že nekako uredili. Zidar, ki nama je pripeljal tesarja, pa je sicer zelo v redu. Nimamo nikakršnih pripomb. S tesarjem pa je imel tako naš zidar, kot tudi mi pač malo smole. Se zgodi.

Hvala kljub vsemu vsem, ki ste odgovorili na ta post.

Lp

S.

New Report

Close