Najdi forum

TERTENSIF

Pozdravljeni!

Imam vprašanje kar zadeva tablete – tiazidni diuretik Tertensif 2,5.
Star sem 35 let zaradi visokega krvnega tlaka mi je kardiolog v decembru povečal dozo tablet Tritace na 5,0 (prej 2,50) in dodatno predpisal še Tertesif 2,5.
Počutje je slabše, depresivno, brezvoljnost, slabše spanje čustvena otopelost, ipd…zanima me če je mogoče lahko to stranski učinek tablet (takšno stanje z vzponi in padci še traja). Za odgovor najlepša hvala.

Tertensif – MUC

Ni zdravila brez neželenih stranskih učinkov, od katerih so mnogi, na srečo, prehodni in blagi. Kot je razvidno iz vsebine listkov priloženih vsakemu zdravilu je v večini primerov celotni seznam stranskih učinkov tako obsežen, da se ga je težko zapomniti v podrobnosti. Zdravniki so zaradi tega stalno pred vprašanjem ali bo bolnik dobro prenašal predpisano zdravilo
Vaš zdravnik vam je najprej predpisal Tritace in pred kratkim še Tertensif. Bojite se, da se vam je počutje v zadnjem času poslabšalo zaradi stranskih učinkov predpisanih zdravil. Če še niste zavrgli listkov priloženih zdravilom boste lahko brali, da je možno poslabšanje počutja pri jemanju obeh predpisanih zdravil. Pogovorite se z vašim zdravnikom. Morda se vam bo počutje zboljšalo po opustitvi predpisanih zdravil in s prehodom na zdravljenje visokega krvnega tlaka z zdravilom z drugačno kemično sestavino.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close