Termometri – ušesni ali čelni?
Hojla!
Kupujemo nov termometer – elektronski. V trgovinah in lekarnah trenutno ponujajo takega, ki meri temperaturo v ušesku (s tem da najbolj popularnih od Brauna ni več, ker je šla firma v stečaj) in takega, ki meri temperaturo na čelu. Eni hvalijo tega, eni drugega. Cena je med 10.900 (ušesni, ki ga imajo v Sanolaborju – mislim, da je tisto Sanolabor – v City Parku) in cca. 16.000 za ušesnega v lekarni (druge znamke), čelni pa so tam okoli 14.000.
Kaj pa imate ostali in kakšne izkušnje?
Hvala in lep sončen dan še naprej,
Lenčka
Mi pa smo med tistimi, ki smo blazno nezadovoljni z ušesnim – ker preprosto ne kaže prav. Imeli smo ga že na servisu, kjer so seveda rekli, da mu nič ne manjka, toda nam ne funkcionira – ko mali gori, kaže normalo, ko je normalen, kaže totalno vročino. V glavnem- čist mim!!! Razlika med obema ušesoma (tudi če na nobenem pred kratkim ni ležal) je tudi do 1,5 stopinje. Skratka: ušesnega imamo za merjenje temperature vode za kopanje, za resno merjenje vročine pa uporabljamo navadnega živosrebrnega za 15x nižjo ceno. pa še to: ko sem za termometer pojamrala v otroški bolnici in v dispanzerju, so mi povsodd povedali, da je neglede na znamko termometra to ena večjih nateg staršev, kar jih je pri otroškem zdravstvu. In mi toplo priporočali navadnega, ker je za odločitev, kdaj otroku zbijati temperaturo, tudi pol stopinje pomenbe!
LP
j*
Hmmm…
Tole, glede natege, kaj pa vem…
Ko sva bili s malo 4 dni v bolnišnici (stara je bila mesec in pol), so tam temperaturo merili samo z ušesnim. In je vedno kazala približno enako – merili so na cca. 3 ure, če se ne motim. Tako da bomo mi verjetno kar kupili – po vsej verjetnosti čelnega, saj sta me že v dveh lekarnah prepričevala, da je to bolje (ni treba prčkati po ušesku) in ravno tako natnčno. Navadni so seveda OK, ampak le pri malo starejših. Naša 10-mesečnica je tako živahna, da ni variante, da bi mi pustila, da ji merim temperaturo. Zvija se mi v naročju kot jegulja. Zvečer pred spancem jo pa z rinjenjem termometra pod pazduho samo zbudim…
Pozdravček,
Lenčka
Punce, to temo sem tudi sama obdelovala pred nekaj casa – rezulatat je, da imamo sicer celni (Beurer, stirn thermometer iz Sanolaborja za 11.000) toda ni 100%, potrebno je kar nekaj prakse, da je rezultat vsaj priblizno tocen. Ampak za na hitro preveriti ali je visoka temp. pa je OK.
Vec pa na teh linkih:
lp
n.
Odločitev je tvoja kateri termometer boš kupila. Vendar pa vedi, da pri ušesnem termometru moraš zelo pazljivo in natančno meriti temperaturo v ušesu, kajti zelo zelo rado se zgodi, da zraven meriš tudi temperaturo zraka. Zato ni čisto 100%. Kaj pa tisti termometer na pi-pi, ki se ravno tako kot živosrebrni meri tudi pod pazduho, pa še hitreje se zmeri?
Tega na pi-pi imamo mi, ker na srečo nismo imeli pogosto hudo bolanih otrok, smo se odločili kar za njega – in po 4-ih letih uporabe lahko rečem, da dela brezhibno. Meritev traja krajši čas kot pri navadnem, pa še v temi “slišiš” kdaj je končal. Res pa je, da traja tudi 2 minuti ali dlje (imam vtis da, nižja ki je temperatura dlje traja) in pri majhnih otrocih je to ZELO dolgo…Res pa je, da je v primerjavi z ušesnim koštal zares zanemarljivo…In baterije nismo zamenjali še niti enkrat.
Bibi