Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Terminski plan izplačil DSP za obd. od avg.–dec.2010

Terminski plan izplačil DSP za obd. od avg.–dec.2010

Terminski plan izplačil DSP za obdobje od avgusta – decembra 2010

Avgust (če je vloga podana v juliju) ………….20.08. ;03.09.

September (če je vloga podana v avgustu)……….21.09.;06.10.

Oktober (če je vloga podana v septembru)…..21.10.;05.11.

November (če je vloga podana v oktobru)……….19.11.;06.12.

December (če je vloga podana v novembru)…….20.12.;05.01.

*** opomba: termina sta dva, kar pomeni, da je lahko nakazilo sprevedeno, če pogledamo mesec avgust, 20.8. ALI 3.9. ALI TUDI 20.9. – vse je odvisno od ugotavljanja dejanskega stanja, saj ima organ pravico izdati odločbo v 2 mesecih od oddaje vloge, pomembno pa je tudi, kdaj stranka potrdi prevzem odločbe!!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Lepo da napisete ampak zal je tole larifari.. Jaz sem podal prosnjo za podaljsek v oktobru pa me je spustila 6.12 z bednim izgovorom da pac III.obracunskega obdobja nebo (kot je bil po letnem planu) in zato ker niso dobili povratno informacijo o prejeti odlocbi pred 25.11.

Zalostno je to da je bila odlocba napisana 19.11 in od CSD poslana sele 22.11 tako da je povratna informacija dejansko prisla nazaj sele 25.11 ampak ker je zopet morala lezati na mizi ni bilo vneseno pravocasno.. In tako sem zopet izpuscen.

Tako imam od tistih 195eu ze od oktobra skupno na razpolago manj od 70 eu.. Kar ze od davno v resnici ni na razpolago kar je seveda moja krivda na banki.. Socialna delavka ve za situacijo ze od zacetka ampak ji ocitno malo mar..
Baje obstaja paragraf o “takojsnji socialni pomoci”, ki pa je ocitno bolj za mrtve, kar pa mi se ni uspelo. V kratkem.
Me resno zanima kako hitro bodo odreagirali na pritozbo zoper delavke.

Pozdravljeni!

Rok izplačila se lahko zavleče, če se vaše dejansko stanja ugotavlja več kot 1 mesec (max. 2 meseca), po izdaji odločbe, pa je odvisno, kdaj jo prevzamete in kdaj PTT dostavi povratnico na CSD, saj si bili že primeri, ko je povratnica potovala tudi do 3 dni. In zaradi ene zamude, je lahko stranka za 1 mesec na slabšem glede izplačila.

Zato pa pri večjih CSDjih naprošajo, da se vloge oddajajo vsaj do 20. v mesecu, zaradi hitrejšega reševanja postopkov. Sicer se za nazaj tudi izplača, se pravi, za “izgubljene” mesece, vendar je to slaba tolažba za nekoga, ki mora preživeti z zgolj 250 EUR/mesec ali manj.

Takojšnja socialna pomoč pa se ne izvaja več, kajti preveč je bilo zahtev po tovrstni pomoči, saj so bile vse “nujne”, kar je po sebi logično. Vendar se v praksi ni več izvajala, saj Centri niso imeli toliko finančne pomoči na razpolago, da bi lahko izplačevali (drugače gre DSP preko MDDSZ). Za takojšnje izplačilo gre samo v primerih npr. požara stanovanja in je treba posameznika/družino nekam takoj namestiti, pa nimajo nikoga, ki bi jim pomagal ipd.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close