Najdi forum

Mi lahko kdo priporoči kakšnega dobrega terapevta (spec.psihiatrije) s katerim ima osebno, dobro izkušnjo. Pa zanimajo me tudi kakšne so kaj cene in koliko časa ste obiskovali terapevta?
Najlepša hvala za odgovore

Pozdravljena.

Kakšne težave pa imaš, da iščeš pomoč psihiatra?…

LP, Amedea

Nič tako strašnega, le že zelo dolgo vztrajam v zeloooo neperspektivni zvezi. In ne zmorem koraka naprej. Sem že prevečkrat poskusila, pa mi ni uspelo, zdaj sem pa že brez volje in moči. Najhuje je, da mi je v teoriji vse kristalno jasno, praksa pa vedno zašepa.
Morda bi bil primeren tudi kak zdravilec??

… vedeti moraš, da nihče od zunanjih (psihiatrov, zdravilcev) ne bo naredil zate tistega, kar v resnici potrebuješ. Zato pa je nujno, da to storiš SAMA.

Drugi ti lahko le nakažejo pot, ne morejo pa iti po njej namesto tebe.

Če teoretično veš, kaj moraš storiti oziroma se zavedaš, da moraš izstopiti iz te zveze, je mogoče še kaj, kar te veže na partnerja. On je namreč točno to, kar potrebuješ v svojem življenju. Če boš seveda pogruntala to lekcijo.. drugače pa lahko dobiš še kakšen hujši primerek – pa ti ne priželim.

Zakaj pa se ti tvoja zveze zdi neperspektivna? Ne ljubiš več? Ne ljubi več on? Je posredi naveličanost ali kaj drugega? Očitki, obtožbe? Žalost?…

Vso voljo in moč, ki ju potrebuješ, že imaš v sebi… Vsekakor ti mora uspeti oditi iz te zveze, razen če te v njej ne zadržuje kaj drugega.

Mislim, da ne potrebuješ psihiatra, niti zdravilca.. najprej moraš v sebi razčistiti, kaj te žene, da NOČEŠ oditi… Kaj je tisto, kar vidiš v ogledalu, ki ti ga nastavlja partner?…

Želim ti, da spoznaš, da si v resnici že dovolj močna, le zavedaš se ne… Saj si napisala to sporočilo na forum, ne? Tudi za taka priznanja rabimo včasih veliko moči, veš?….

Želim ti vse dobro in sem v mislih s teboj,

Amedea

Amadeja, tako lepooo si napisala in v marsičem zadela kaj se dogaja. Med nama je ljubezen, traja že sedmo leto, ampak sva si tako različna, da si naju ne predstavljam v prihodnosti. Jaz sem cartavček, on se nikoli ne carta, jaz hočem argumente, on trmari in je velikokrat brezkompromisen.
Težko bi opisala, ker je vse tako sivo, toliko je plusov in toliko minusov in tehtnica se ves čas nagiba v različne smeri.
Vsakič ko poskušam oditi pa stvari postanejo čarobne, ampak žal ne za dolgo.
In strinjam se s tabo, nihče ne bo šel po tej poti namesto mene. Edino kar je moj problem, da se v odgovorih drugim nikoli ne najdem. Nisem premalo, morda sem še preveč samozavestna. Spadam med tiste, ki mislijo, da so rojeni pod srečno zvezdo. Rada imam življenje, zelo rada imam knjige, naravo. Uspešna sem v poklicu, vse kar si res želim, mi na koncu, sicer z veliko truda, uspe. Ne obupujem, ne objokujem usode, ampak se vedno poberem.
Imam prijatelje in prijateljice, z lahkoto navezujem stike in imam čudovito družino in najlepšega kužka na svetu.
Sama sebi sem všeč, na sebi ne bi spremenila prav ničesar. Znam živeti z zelo malo, pa tudi z zelo veliko denarja. Vem kaj so moji cilji in sem večno v gibanju. Znam biti sama in znam biti pomirjena ko sem sama.
Ob vsem tem pa imam ob sebi moškega, ki me sicer občuduje, ampak se me hkrati tudi boji. Seks nama več kot štima, pogovor tudi, le nekaj mi ves čas manjka. Ne zmorem ga videti kot mojega življenskega sopotnika. Hkrati pa ne znam stran…

Draga Terapija,

govoril sem s kolegico Rožano Grdina, ki vodi skupine v Šoli čustvene inteligence, hkrati pa se ukvarja tudi z individualnim svetovanjem.

Če je zadeva še aktualna, se lahko oglasite na moj e-naslov ([email protected]) in vam bom posredoval dodatne informacije.

Lepo vas pozdravljam!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Pozdravljeni,

če ste se morda že oglasili na moj mail, vas prosim, da to storite še enkrat, ker sem po pomoti zbrisal pošto in se mi zdi, da je bila tudi vaša vmes.

Hvala za razumevanje!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Pozdravljena!

Glede na pretekli odgovor sem mnenja, da ne potrebujete psihiatra, temveč nekoga, ki bi v vaju prebudil morebitna zatrta čutenja, ki vaju globoko združujejo.

V Sloveniji nas je že nekaj spec. Zakonske in družinske terapije. Uporabljamo učinkovit pristop, ki je mednarodno potrjen in kot raziskave kažejo izjemno dolgoročno učinkovit. Osebna srečanja se odvijajo v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Kopru.

V kolikor vas zanima več informacij, mi sporočite na mail.

Tomaž

Predlagam psihoterapijo s hipnozo in vkljucitev v skupino (podpora)…naslovi so tudi v knjigi Sprememba v srcu.

Srecno!

Prosim za pojasnilo, kako na kakšen način prebudite zatrta čustva, po kaki metodi? Ali so to tudi skupine?

New Report

Close