Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija terapija

terapija

Pozdravljeni.
Tako, kot večina vas, se tudi mi ubadamo z alergijami. Najin 7-mesečni sonček ima alergijo na klor, sladkor, lupinasto sadje, morske sadeže, kravje mleko, hišni prah, čaje, kavo, med, kozmetiko, E412 in E322, hkrati pa tudi na candido.
Vse to smo izvedeli na BICOM pregledu, saj nam , tako kot nekaterim izmed vas, niso v bolnišnici odkrili prav nobene od naštetih alergij.
Sedaj se drživa diete (jaz tudi, ker ga še vedno dojim, hkrati pa že je tudi malice- prdvsem sadje in zelenjavo), vendar se nam pikice še vedno pojavljajo.
Ker ne smemo jesti veliko sladkega sadja (naj bi le eno jabolko na dan-zaradi candide), bi mu rada ponudila pomarančo ali mandarino. Kaj mislite?

In še. Razmišljamo o terapiji BICOM v Rogaški, ker nam je najbliže. Prosim, če imate kakšno informacijo o uspešnosti, jo prosim posredujte. Brskala sem že po forumu pa konkretnih hval ali graj nisem zasledila.

Vsem lep pozdrav, čimveč potrpljenja in pozitivne energije.
Petra

Glede terapije nimam informacij. Po priporočilih dr. Voduškove, ki je pediatrinja in alergologinja, naj mi našemu enoletniku naj ne bi dajali ne pomaranče in ne mandarine, saj so zlasti pomaranče precej alergene. Zdravnica nam je priporočila le “naše” sezonsko sadje, tako da smo tudi mi le na jabolku in banani, sicer pa dobiš tudi mali Hippov frutek samo iz sliv. Rada bi te vprašala, kakšne znake alergije je imel vajin sonček in kako to da ste se odločili za BICOM pregled. Naš enoletnik je bil pred pol leta alergičen na kravje mleko, sami smo ugotovili, da je najbrž alergičen tudi na jajca, zdaj pa so bili oboji testi negativni in bomo konec meseca hodili na provokacijo z mlekom.

Hvala za odgovor.
Najin sonček je dobil po obrazu, rokicah in nogicah flekce, ki so ga, predvsem po obrazu, zelo srbeli. To je bilo na začetku decembra. Ker se je stanje iz dneva v dan slabšalo, naju je pediatrinja napotila k dermatologu, ta pa takoj v bolnišnico (Celje), kjer so opravili krvne teste na jajca, kravje mleko, pšenico in sojo. Takrat sva se še skoraj polno dojila, zato sva bila ob ana dieti (brez mleka in jajc).
Čakali smo na izvide, na koncu pa izvedeli, da je vse negativno, da pa naj prideva na provokacijo z mlekom.
Kljub dieti in Zyrtecu, so flekci še kar nastajali, zato smo se odločili za obisk BICOM terapevta. Tam smo potem izvedeli na kaj vse smo alergični in sedaj se res držim stroge diete, kar pomeni , da ne jem en kup stvari. Majhen napredek je že, saj mi Zyrteca ni potrebno dajati vsak dan.
No, vsekakor bomo šli še na kožne teste.
Očitno ste iz Ljubljane oz. okolice, ali se motim? Zanima me zato, ker ne vem, ali naj grem na testiranje v Ljubljano ali Celje.

Pozdravček, Petra

Mi smo iz Kranja in bomo šli na BICOM pregled v Kranj. Na zdravniškem testiranju smo bili pri dr. Voduškovi, ki je privat zdravnica. K njej lahko prideš tudi z napotnico in ni potrebno nič plačevat. Nam jo je priporočila naša pediatrinja glede na to, da je bil takrat naš malček star pol leta. Tudi naš malček je poln flekcev, ki pa ga na srečo ne srbijo, zato ga le mažemo z A-dermo, ki smo jo kupili v lekarni in po potrebi z Elocomom. Konec tega meseca imamo provokacijo z mlekom in upam, da ga bomo prej lahko peljali na BICOM pregled. Sicer pa tudi sama vem, kako je, če si na dieti in zato se je naš malček takrat nehal dojiti, ker moje mleko ni imelo več istega okusa. LP in upam, da vam bo življenje teklo naprej s čimmanj težavami!

ali mi alhko poveš, kako dolgo ste čakali na pregled pri dr. Voduškovi, kaj naj piše na napotnici (alergolog ali dermatolog ali…?), pa če imaš njeno tel. št., bi te prosila zanjo, oz. kje je njena ordinacija.
LP in obilo sreče na provokaciji.

Na pregled se prijaviš po telefonu in potem se čaka kar kakšne 3 – 4 tedne. Telefonska številka je 01/512 18 68, naslov pa Regentova c. 70 (dr. Vesna Plevnik Vodušek). Napotnica naj bo za alergologa. Lp in veliko sreče!

Najlepša hvala za informacijo. Resda malo pozno, ker smo bili na krajšem dopustu. Sedaj pa lep pozdrav in še enkrat najlepša hvala. Se še oglasim.

New Report

Close