Najdi forum

Pozdravljeni!

sem 26-letno dekle s TEP obeh kolkov. Protezi sta stari 6 in 7 let. do sedaj nisem imela prav nikakršnih problemov, normalno se gibam, kolesarim plavam itd..
opravljam pisarniško delo in zato sem nenehno v sedečem položaju. pred cca. 14 dnevi me je začelo boleti v levem kolku. Med hojo ne boli nikoli, boli samo ko dlje časa sedim in vstanem ter naredim prvih nekaj korakov. Ko se razhodim bolečin ni.
Opazila sem,da ko ležim na hrbtu in želim iztegnjeno levo nogo dvignit, me zaboli. Večrat čutim bolečine v dimljah..ker zadeva traja že 14dni se ta bolečina prenaša tudi v koleno, za kar pa vem da je to v bistvu prenesena bolečina iz kolka.

ali morda veste kje lei vzrko mojih težav? že vanprej hvala za vaš čas in odgovor. LP

Pozdravljena!

Vaše težave so precej nespecifične in razlogov je lahko več: lahko sedite na prenizkem stolu in je kolk že skoraj v skrajni legi fleksije, lahko je prenesena bolečina zaradi zdrsa medvretenčne ploščice na L3 nivoju, lahko so samo aktiven trigger točke v kateri od obkolčnih mišic…terapija se seveda razlikuje glede na različen vzrok.

Hvala za odgovor.

Se strinjam, da je težava precej nespecifična. Seveda sem sama najprej pomislila na omajanost kolka, ampak predvidevam, da bi me izrecno bolelo med hojo, ali se motim?
Ste tako prijazni in mi samo poveste še tole:
-če gre za zdrs medvretenčne ploščice na L3 nivoju, kakšna je terapija in koliko časa traja rehabilitacija?

Hvala za vaš čas. Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Če gre za zdrs medvretenčne ploščice pomaga kombinacija trigger point terapije, manualne terapije in pa mobilizacije živčevja. Koliko časa traja rehabilitacija je odvisno od velikosti poškodbe, od starosti in regenerativnih sposobnosti telesa, od dojemanja bolečine in od tega koliko upoštevate navodila o pravilnem gibanju doma.

New Report

Close