Najdi forum

Teoretično vprašanje

Spoštovana ga.Hafner!

Rada bi teoretični odgovor na tole vprašanje: ali je možno shujšati v enem letu za 30kg, z vsakodnevnim uporabljanjem Orbitreka (400kcal) ter z odpovedjo večerje oz. nič po 17.uri in z dnevnim vnosom 1500 – 1700 kcal? Sem namreč prebrala knjigo Dieta z izgorevanjem in mislim, da je tam napisano, da naj človek ima jedilnik z različnimi jedmi, tudi z maščobnimi. Torej: normalna prehrana a manjši vnos.
Hvala in lep pozdrav!

Ani

Teoretočno je možno marsikaj, v praksi pa se velikokrat kje zatakne.
Če ste prebrali knjigo Dieta z izgorevanjem, je natančno prikazan način – po korakih – kako se zdravo hujša. Torej kot navajate mora biti poraba večja kot vnos, oboje pa v ravnotežju z vašo stopnjo izgorevanja (presnovo) – priložen jedilnik, da jo lahko ocenite sami.

Bolje kot, da se popolnoma odrečete večerji, je da kalorični (energetski vnos) razporodite preko dneva tako, da ne boste stalno v tekmi z vašim apetitim. Apetit je naš naravni gon in in ga uravnavamo z modrim pristopom.

Teoretično lahko v enem letu shujšate za 30 kg (2-3 kg mesečno.
Vadbo z orbitrekom pričnite postopoma, kasneje pa orbitreku (aerobni vadbi) lahko dodate tudi vaje za moč in raztezne vaje.

Bistveno je, da ste aktivni in niste lačni!

Z lepimi pozdravi in uspešno,

Mateja Hafner, dr.med.

Menim, da je brez zdravniškega nadzora nevarno in težko shujšati v enem letu za 30 kilogramov. Vsekakor pa vam čestitam za tako železno voljo in vam želim veliko uspeha!

Srečno !

Lenči

Jaz sem v enem letu shujšala 27 kg. Sedaj po dveh letih sem se zredila za 7 kg. To sedaj ” mukoma” stoji. V stalnem strahu sem, kdaj se bom spet zredila.

Ma jest sem v enem letu shujšal za 8 kg, pa sem jih poj dobu nazaj v 1 mes. Brez zveze – jej in uživaj

New Report

Close