Najdi forum

Spostovani,

z mozem nacrtujeva nosecnost; ker pa sem imela prometno nesreco, mi je zdravnica predpisala fth – TENS – in rekla, da vkolikor bom ugotovila, da sem noseca, naj s TENSom prekinem. Zdaj me pa zanima, koliko to drzi: ali je skodljivo, ce bi v casu te terapije zanosila? Ali je pri zanositvi v casu TENS terapije pri plodu vecja moznost kaksnih napak, nepravilnosti v razvoju ipd.? Ali to vpliva na plodnost? Za kaksno ‘sevanje’ naj bi slo pri tem TENS-u?
Res si zelo zelim otroka, hkrati bi pa tudi rada opravila fth.

Ker me vse skupaj skrbi, se obracam na vas in se vam res najlepse zahvaljujem za odgovor! Lep pozdrav!

Pozdravljena!

TENS je aparat, ki draži receptorje v koži in na ta način blokira, da ne pride impulz za bolečino do naših možgan in torej bolečine ne zaznavamo. Vzrok, torej prizadeto tkivo, ki pa vam povzroča težave, ostaja. Za lažje razumevanje si lahko predstavljate, da je učinek TENS aparata enak kot če bi pihali na boleče mesto in bi tako čutili olajšanje.

Moje mnenje je, da je vzročna terapija neprimerno boljša, saj odpravi vrok za bolečino in se mi zdi smiselna uporaba TENSa je v primerih ko to ni možno in so bolečine kronične (pasavec, rak…).

Zakaj vam je zdravnica odsvetovala v primeru nosečnosti ne vem, pogovorite se z njo in vam bo razložila.

TENS seva ravno toliko kot mobitel, računalnik, fen in drugi aparati. Nima globinskega učinka.

New Report

Close