Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tenko blato

tenko blato

Spoštovani !
pred časom sem Vas spraševal o problemih z debelim črevesjem in kolonoskopiji….zadnje čase opažam,da je moje blato zelo tanko,slab centimeter in nekako sploščeno (ne okroglo).
Laično razmišljam,da imam nekje v delu debelega črevesja nekakšno oviro,ki blato stanjša in splošči….nadalje razmišljam,da je ta ovira nekje blizu anusa,saj bi se blato drugače zopet formiralo v normalno “klobaso”…..
zanima me Vaše cenjeno mnenje in kaj predlagate….
lepa hvala za odgovor

Spoštovani!

Priznati moram, da izredno dobro razmišljate. Žal pa vam ne morem tako dobro odgovoriti. Ena takih možnosti bi bili notranji hemeroidi v analnem kanalu, a ne poročate niti o krvavitvah niti o bolečinah. Težko verjamem, da bi šlo za zožitev zaradi karcinoma, ker ta največkrat povzroča menjajoče zaprtja in driske. Lahko pa da gre za »nervozno« črevo, zaradi česar se v črevesu pojavljajo krčenja, ki oblikujejo nekoliko tanjšo »klobaso«.

Če se bližate petdesetim, bi mogoče veljalo obiskati vašega zdravnika, da vam s prstom pregleda črevo in vas mogoče pošlje na rektoskopijo, ki bo lahko pojasnila vaše težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

se zahvaljujem za odgovor in dopolnjujem opis mojega stanja….
krvi nisem zasledil,bolečin nimam,blato odvajam dvakrat dnevno,o zaprtosti ni govora,ker imam bolj mehko blato (prehrana,večinoma rastlinska)….
kaj pomeni NERVOZNO ČREVO ,kako do tega pride in kako se zdravi….
lepa hvala v naprej

Spoštovani!

Izraz nervozno črevo uporabljamo pri bolnikih, ki nimajo znanega organskega vzroka za težave s prebavo, temveč težave nastanejo predvsem zaradi duševnega stanja, stresov napetosti…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

ampak,ali se pri NERVOZNEM ČREVESU pojavljajo takšni simptomi: tanko sploščeno blato….kaj ga v tem primeru sploči-stanjša,če npr.ni nobene “ovire”…
hvala za odgovor…

Spoštovani!

“Pretirano” krčenje črevesja, pravimo, da je “hiperaktivno”. Kot da bi moralo opraviti veliko večje delo s prebavo, kot je potrebno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close