Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje temperatura prostora – klima naprava?

temperatura prostora – klima naprava?

Glede na to, da se nam menda obeta zelo vroče poletje, me zanima, kako boste regulirale temperaturo v prostoru, v katerem se bo nahajal dojenček.
Na predavanjih v materinski šoli so nam rekli, da naj bi v tem prostoru bilo 20 stopinj celzija (kar ni niti pozimi); nekje sem celo prebrala, da naj bi bilo le 18 stopinj.
Takšno temperaturo bi bilo možno zagotoviti le s pomočjo klima naprave, ki pa je ne bi želela uporabljati, ker se mi ne zdi primerna za otroka. Pa tudi čudi me, kako da tako nizka temperatura, če pomislim, da je v maternici približno 37 stopinj, potem pa naj bi ga imele v tako hladnem prostoru!?
Sem v dilemi, ker naši, za začetek julija napovedani miški, ne bi rada škodila, zato vam bom hvaležna za vsako izkušnjo in mnenje.
Vsem živahne bušije.
Rosa

Mi smo klimo namontirali v dnevni sobi, ki gleda na zahod in je najbolj soncen prostor v stanovanju. Dojencka bomo imeli najprej v spalnici, potem pa v otroski sobici. Oba prostora sta obrnjena na park, sonce je tam samo dopoldne, tako da ni tako vroce. Je pa poleti vsekakor vec kot 20 stopinj. Kolikor vem, tudi s klimo ni dobro pretirano ohladiti prostorov, saj prevelika temperaturna nihanja tudi za odraslega niso zdrava. Meni se zdi dobro, da s klimo prostor primerno ohladis, takrat ko je otrok v drugem prostoru, potem jo bom pa raje ugasnila.

Poleti ga pač imaš na taki temperaturi kot je, pa ga temu primerno oblečeš in pokriješ (beri: ne preveč). Npr. v vročini podnevi samo v bodiju s kratkimi rokavi in med spanjem pokrit v s pleničko, ponoči pa v tankem pajacu z dolgimi rokavi in nogicami.

Pozimi pa smo mi greli na 20°C in imeli dojenčka oblečenega v dve plasti ter med spanjem pokritega z eno odejico.

Če nisi ravno v stanovanju sredi mesta, ki je obrnjen na jugozahod in lahko normalno zračiš, ne rabiš klime. Saj moramo biti sposobni živeti v takem podnebju, kot ga imamo.

Optimalno čez dan 20-22, ponoči 18-20. Mi imamo klimo in smo te dni hladili na 25-26, stanovanje gleda na zahod, brez klime tudi do 30 stopinj. Seveda klima dela na min. ventilatorju če je tamali v sobi, ali je pa ugasnjena. Star je 2,5 meseca.

Lp

Hojla
jaz sem imela prvo piko predlani – bilo je 40 v senci in ta mičkeno smo imeli le v plenički in majčki. Klimo smo nabavili sedaj ko čakamo drugega pa nikakor ne mislim spustiti temperature na 20 če bo zunaj 40 – ga bo kar kap ko bomo sli ven. Klimo bomo prižgali toliko da bo malo bolj sveže in ne več ko 4 stopinje razlike z zunanjo. Mi smo malo ponoči sicer oblekli v dolge hlačke in majčko, pokrivali pa je nismo – saj tudi ponoči temp. ni padla pod 25 – smo imeli celo hišo na štežaj odprto, pa se še sapica ni premaknila – upam, da to leto ne bo tako.
Ko bo pa klima delala bova jaz in malček v sobici – klima je v dnevni da ne bo pihalo po naju.
Vso srečo z vročino.

lp
NRJ še en dan do roka

Punce, najlepša hvala za vaše izkušnje in mnenja.
Ko človek dobi praktične informacije, ti je kar precej lažje.
Sem upala, da dobim odgovore v duhu, da se mora dati preživeti tudi brez klime. :-))
NRJ, želim ti, da boš jutri že spoznala svojega malčka. Srečno.
Rosa*

Se da, če nisi ravno sredi asvalta obrnjen na zahod. Mi živimo v manjšem kraju malce nad Ljubljano, pa je čist druga klima kot v Lj. Kaka stopinja manj, ni soparno, pa skoraj se ne zgodi, da ne bi vsaj malo pihljalo.

Sem pa v Lj živela v stanovanju obrnjenem na zahod in tam je bilo pa grozno.

New Report

Close