Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Temperatura in "cmok v grlu"

Temperatura in "cmok v grlu"

Pozdravljeni še 1x,

naj se vam še 1x zahvalim za odgovor glede “CMOKa v grlu”.
Imam pa še eno vprašanje.
Pred mesecem dni sem prebolela angino (letos sem jih imela še kar nekaj, vendar jih nisem zdravila z antibiotiki) s pomočjo antibiotikov. Po desetih dneh sem imela še kar temperaturo okoli 37.2, in rahle bolečine v prsnem košu. Ker sem dobesedno “zapaničarila” , sem se ponovno odpravila na pregled. Slikala sem pljuča, vendar je bilo vse v redu. Ampak temperatura je še kar nihala. Dopoldne normalno, popoldne pa okoli 37.2. ali tudi do 37.3. Sedaj imam t.i. cmok v grlu, ali kot ste odgovorili vneto žrlo, pa tudi 37.2. vročine. Ali je možno od tega, ali naj resnično upoštevam Vaš nasvet ostalim, da si nekaj časa ne merim temperature. ( lahko bi bilo tudi na psihični bazi, ker sem bila ta čas resnično zaskrbljena ter obremenjena s svojim zdravjem in sem pomišljala samo na najhujše)

Hvala že vnaprej za odgovor in lep pozdrav,

Mišela

Spoštovani!

Zaraedi angine (če je res bila angina) ne morete imeti vročine toliko časa. To je dejstvo. Kaj je krivo za sedanjo vročino, pa bolj zapleteno vprašanje. Poleg že omenjene psihe bi lahko bila dvignjena tudi polovico ciklusa itn. Počakajte. Če je kaj resnega, se bo še zadosti zgodaj pokazalo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala.
Menim, da je to kar počnete s svojim znanjem, res hvalevredna “zadeva”. Verjetno ste na tak način že marsikomu pomagali.

S spoštovanjem.

Še dve vprašanji.
Ali se naj kar odpravim k zdravniku ?
In kako dolgo še naj čakam s “cmokom v grlu”?

LP

Mišela

Spoštovani!

Če si prav predstavljam spremembe v vašem žrelu, lahko čakate kaka dva meseca, v tem času pa boste verjetno lahko prišli tudi na vrsto pri otorinolaringologu. Pri vašem zdravniku se oglasite po napotnico v nasldnjih tednih. Tak smok je praviloa posledica kroničnega vnetja, ki ga včasih povzroča zatekanje želodčne kilsine v požiralnik, včasih tudi tesnobe (ob še drugih znakih), včasih, povečnane ščitnice… Navadno na prvi pogled ni lahko postaviti končne diganoze.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close