Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja tempera barvice -madeži

tempera barvice -madeži

Moja mala slikarka uspe pri barvanju s tempera barvicami (kljub temu, da ima oblečeno tudi “slikarsko majčko”) porisati tudi puloverček. S čim naj odstranim barve iz oblačil? Ima katera idejo. Vanish mi je namreč zatajil. Prav tako mi je zatajil pri čiščenju madežev od Benkota. Jih je odstranil samo delno.
Nasvet prosim!

Hvala, hvala, hvala!
Arja

Živjo!

Nisem prepričana, če kateri čistilo odstrani tempera barvice, moja si je namazala roza majčko s črtno tempera pa ni šlo vse popolnoma ven, takoda sem na madež nalepla aplikacijo, drugače pa za madeže uporabljam od Astonish Cleaner, s tem gre največ madežev ven tudi zastarelih kupiš v Intersparu, za kuli imam Salz kupiš v Mullerju, prav tako uporabljam za določene madeže Triks dobiš v Mullerju, Vanish deluje na blatne madeže in madeže od trave, vendar tako, da jaz namočim obleko za 1 ali dva dni v Vanish in prašek
Lp.

Vanish ne pohrusta temper, vodenih barvic in madežev čokoladnega, lešnikovega in še kakšnega sladoleda (isto benko in kakav). Jaz namočim za dva dni, potem pa na 95 stopinj, če seveda lahko. Sladoled gre samo tako ven. Vodene barvice tudi mičkeno. Tisto, kar pa ne moremo dati na 95 stopinj, madež ostane. Zato jo v vrtec nikoli ne oblečenmo v najbolj fine in ‘za taboljš’ stvari. Doma pa nosimo tisto, kar smo zapacali že prej, pa se ne da odstraniti.

tako da kup denarja zapraviš za škodljiva čistila!!!! raje kupi poceni cunje, da jih ne bo škoda, ko jih bo mulc uničil. ali pa mu že prej obleci nekaj takega, kar mirne duše lahko tud pofarba.sploh pa, kaj pol če je pulover mal umetniško predelan!

pa saj niste brihtni s temi čistili.

Tudi jaz sem se sprijaznila že z madeži, nad čistili obupala,
razmišljam, če bi madeže obkrožila z nepralnim flumastrom in jih spremenila v rožice:))

Hvala za inforacije!
Tudi sama sem, kot rezervno varianto (najprej bi seveda vseeno poskusila očistit, ker pri nas skoraj dnrvno zasvinja eno majico, v poflekani mi pa nekako ni, da bi jo vozila v vrtec) že mislila na to, da bi majce pobarvala z barvo za tekstil. Tako kot smo delali včasih. Narediš ene par vozljev na majici in jo vržeš v barvo. Pa dobiš ven “lisasto”. Tam se pa potem fleki ne vidijo toliko. Potem bi imela pa vsa oblačila pobarvana na enak “mušter”: (Bi bila pa pač uniforma za v vrtec).

Pri nas veliko madezev odstranimo z Bio shout od Johnson Wax-a in moram reci,da deluje.

l.p.

New Report

Close