temni podočnjaki
Pozdravljeni, dekca,
to je kar razširjeno ljudsko mnenje, vendar temu ni čisto tako. Podočnjaki pri ledvičnih bolnikih so pravzaprav otekline pod spodnjo veko.
temneje obarvano kožo pod očmi lahko vidimo pri izrazito svetlopoltih, vijolično nadahnjene pri otrocih z alergijo, temneje so lahko obarvani ker je koža spodnjih vek pač temneje obarvana in ne pomenijo nič bolezenskega, lahko je tam koža tanjša, pa prosevajo podožne žile in temneje obarvajo kožo, lahko gre za družinsko posebnost. Le zabuhlost vek bi kazala na motnjo v delovanju ledvic.
Lepo pozdravljeni
Moja hčerkica je stara 3 leta je asmatik in jemlje zdravila redno vsak dan .Me pa skrbi nekaj drugega ima skoz zelo temne podočnjake in zabuhle oči zdaj je že mesec bolana vročina se ji zviša in pade v mesecu je prebolela virozo in jemala antibijotike odšla je za teden v vrtec in spet se je ponovilo skoz kašlja iz nosu ji teče to je vse razumljivo jo pa skoz bolijo nogice je utrujena in nima pravega apetita pa tudi včasih ji uide se polula zdaj se to že vleče mesec dni njena utrujenost ,da jo bolijo nogice ,kolobarji pod očmi zabuhle oči kašlanje in vročina .Lepo vas prosim za odgovor ker me zelo skrbi zanjo hvala za odgovor
Pri otrokovem zdravniku ste že kaj bili? So bile opravljene kakšne preiskave?
Pa lepo prosim, uporabite kakšno piko in vejico, ker je brez ločil težko razumljivo kje se kakšen znak začne in kaj je povezano eno z drugim.