Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Temence

Temence

Draga Tanč,
Moji punčki so se po glavici naredila temenca, katera vsakodnevno počasi odstranjujem – olivno olje, rahla masaža z brisačko in česanje z glavničkom. Danes pa sem opazila, da se je na enem mestu malo kožica vnela, je rdeča in sem narahlo namazala z Bepanthenom.
Ali je lahko kaj narobe???

Hvala in lp
Demi

Pozdravljeni, Demi,
nič hudega glede manjše rdečine, verjetno se je na tem mestu odluščila obloga.
Morda bi v lekarni nabavili mustelino kremo proti temencam, sicer pa vam pediatrinja lahko napiše 1% salicilno olje, ki v nekaj večerih zapored odlušči obloge.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala,
Pa se s to kremico lahko namaže tudi predel, kjer je mečava?

lpd

Seveda.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Čer…
Kupila sem kremo Mustela in punčko že 2 dni mažem zvečer z njo. Danes pa sem opazila, da na mestu, kjer so bile temence, skoraj da ni lask:( ?!?!
Zdaj je ne upam več mazati….
Kako naj si to razložim?

Hvala
D

Živ, Demi,
skorajda si ne morem misliti, da bi to povzročila krema. Je pa res, da pri odstranitvi oblog lahko odide tudi kakšen lasek. Če ste odstranili večino oblog, mažite sedaj samo z oljem (olivnim, mandljevim).

Ojla Demy,

pri nas uporabljamo Mustelino peno. Nanesemo jo med kopanjem na mokro lasiče in po treh min. izperemo. Trikrat smo to naredili in temenc ni več.

Upam, da se jih boste tudi vi uspešno rešili

New Report

Close