TEMENCA
Alyssa, pri nas smo glavico namazali z otroškim oljem in pokrili s kapico za cca. 30 min., pred kopanjem zvečer. V kadi smo še malo popraskali z otroškim glavničkom in potem normalno šamponirali in umili.
Pozdravček!
Vladka
tudi mi smo imeli strašen problem pri fantku s temenci, rešila sem jih pa tako, da sem mu 2 uri pred kopajnem lasišče močno naoljila z mandljevim oljem in potem, ko sva se kopala, sem mu s frotirasto majhno brisačko narahlo drgnila temenca dol in potem “lupila” še z nohti, temenca so se kar luščila…s tem, da sva to delala kakih 14 dni (kopamo se vsak drugi dan) in temenc danes pri 5,5 mesecih še nismo imeli…
pa še nekaj: kolegica je punčki vsak dan umivala glavo z vodo (po nasvetu patronažne) in temenca so se ji kar naprej ponavljala, potem pa je nehala in umiva glavo 1x tedensko in tudi temenca so izginila…
veselo odstranjevanje temenc ti želim…
Mi kakšnih večjih problemov nismo imeli, pa vendar. Glavo sem ji močno naoljila z naravnim mandljevim oljem iz natur lekarne. To sem pustila kakšne pol ure, da se je vse dobro namočila, potem pa sem tamalo božala s pleničko, jo čohala. Naša namreč že zgodaj ni prenesla, da bi ji kdo šaril po glavi z glavničkom. Če smo, se je drla kot nora.
Najprej jih odstrani po metodi kot so ti opisale predhodnice.
Potem pa mu vedno po kopanju glavico obriši z olnjimi vlažilnimi robčki (nivea, ali kakšni drugi). Moj jih je dobil pri dveh mesecih in sem se jih takoj rešila, to z robčki res pomaga in še packanja z oljem se rešiš, men je blo prav zoprno.
Ravno v soboto smo morali odstranjevanje temenc ponoviti pri naši dveletnici. Pol ure pred kopanjem sem ji glavico namazala z Linola fett mazilom. Med kopanjem sem ji glavico umila s šamponom kot običajno. Brez drgnjenja, brez praskanja, brez mastnih las po umivanju in brez temenc.
Toplo priporočam.
LP, Maja