Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Telesna temp in Hashimoto

Telesna temp in Hashimoto

Spostovani,
ker ste v ene od predhodnih odgovorov napisali, da znizana telesna temperatura navadno ni znacilna za Hashimoto tiroiditis, me zanima vase mnenje o spodjem viru:
http://www.wilsonstemperaturesyndrome.com/WilsonsTemperatureSyndrome.htm

(kjer se sicer omenja Wilsonov temperaturni sindrom, kjer sicer pride do zacasne in reverzibilne upocasnitve metabolizma, ki jo pravtako zdravijo
z nadomestnimi scitnicnimi hormoni, na omenjeni strani je tudi povezava na Hashimoto tiroiditis, kjer avtorji omenjajo uspesnost T3 terapije pri bolnikih s Hashimoto tiroiditisom, ki imajo normalne krvne teste, vendar prisotne simptome znizanega metabolizma).
Osebno imam od zacetka pojava bolezni skoraj konstantno znizano telesno temperaturo, odkar se je zacela zima, pa me ves cas mrazi, ceprav imam TSH 1.3 in tudi ft4 in ft3 sta normalna. Tudi v prostoru, ki je zakurjen na 25 C, se vcasih sploh ne morem segreti.
Zanima me, ali bi v navadenem primeru lahko pomagalo nadomestno zdravljenje s T3 in ali je vzrok lahko okvara receptorjev za tiroksin? (v manjsi meri sem imela prisotna tudi TSI protitelesa).
Najlepsa hvala in lep pozdrav
Masa

Jaz sem trenutno na Wilsonovi terapiji, ze skoraj 1 mesec. Odlocils sem se ker mi temp niha med 35.0 do 73 cez cel dan, dostikrat me zebe in skoraj da se ne potim. Prej sem se potil zelo veliko. Zaenkrat terapija se ne deluje. Tablete stanejo okoli 40 tisoc za 2 mesca. Ce te zanima, ti jih lahko zrihtam. Trenutno zivim v USA. moj email: [email protected]

Hvala Tanja,
se ti oglasim po mailu.
lp Masa

New Report

Close