Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Telesna okvara

Telesna okvara

Jaz imam priznano 70 procentno okvaro in dobivam invalidnino.Zdaj kmalu bom menjala aparat in bi rada digitalnega.Zdaj imam wideksovega.Ali ima kdo izkušnje s katero drugo firmo ,kaj se isplača in kje so boljši?
lp geri

Mislim, da nekatere firme dajejo na razpolago za poskusno obdobje v uporabo aparat. Pozanimajte se pri zdravniku, ki bo vam predpisal slušni aparat, v Sloveniji pa je najmnočnejša prav firma Widex. Druga zelo kvalitetna firma je Oticon, katere aparate imajo tudi pri nas. Če imate slušne vaje pri surdopedagogu, ga prosite za prospekte ali informacije. Domnevam pa, da imate kar visoko izgubo sluha, ker ste izrazili željo po digitalcu.

Zanima pa me, kako je z vašo invalidnino, koliko znaša in kako ste jo dobili?
Če smem vprašati.
Hvala!

Imam 99 procentno okvaro ,povrh pa še tinitus in imam dosti problemov z aparatom ,zato bi rada res kvalitetnega.Invalidnino imam priznano 4 leta ,ko me je zdravnik predlagal za invalidsko komisijo.Takrat so mi priznali 70 procentno okvaro ,invalidnosti pa ne .Na pritožbo so odgovorili ,da lahko delam in nisem invalid.Invalidnine imam sedaj 10 000 .LEP POZDRAV GERI

Bom se pozanimala. Trajalo pa bo nekaj časa, ker so sedaj vsi na počitnicah.
Vzemite digitalnega, ker so mnogi zadovoljni prav z njim, saj odpravlja nekatere nezaželjene zvoke iz okolja.
Lp!

Kako ste se odločili za aparat?
Lp!

Petra lepo pozdravljeni
Šele danes sem videla vprašanje ,ker sem okrevala po bolezni nisem v tej smeri naredila še nič.Verjetno v novem letu in to čimprej,vzela bom digitalnega,vam sporočim kako se obnese.
Srečno in zdravo novo leto vam želi Geri

New Report

Close