Najdi forum

telefonski kabli

Pred nekaj meseci so v našo vas napeljali telefonsko povezavo. Tiste kable so napeli na nekakšen drog in jih potem montirali na steno naše hiše, potem pa še v soseščino. Ti kabli so sedaj nepeljani od ene do druge hiše. Mene moti, ker se mi zdi, da to povzroča sevanje.
Bojim se, da bomo vsi , ki smo sicer s telefonsko povezavo zadovoljni, v kratkem zboleli.
Kaj menite ?

Pri nas v manjšem mestecu je komplet vsa kabelska imfrastruktura že od nekje leta 1975 strogo po zemlji.Telefon je od vedno v zemlji elektrika pa od tega leta in ne vidiš prav nikjer nobenih žic.Izjema je bila kabelska tv ki so jo nemarneži razpeljali po zraku ampak potem so zaradi zakona morali vse zakopat v zemljo.

Ni šans, da so vam napeljali parice na dolge razdalje, tega se ne dela že dolgo, ker je PREDRAGO. Optika se vleče. Do vaše hiše mogoče še, da vam potegnejo parico od centrale oz od razdelilnika.

Jaz sem pa nov mobitel nabavo pa je imel v škatli dva kabla! Ka je zaj to, ka ma mobilni telefon že več kablof ka oni stacionarni namizni?

Nikola Tesla je imel že pred skoraj 100 leti idejo, kako bi prnašal energijo po luftu in bi jo imeli vsi zastonj, pa se ni prijelo. Boš moral na žalost še dolgo uporabljati kable za polnjenje telefona.

New Report

Close