Najdi forum

Telefonska prodaja knjig

Lep pozdrav vsem!
mene pa zanima, če se je kakšen od vas že preizkusil v telefonski prodaji knjig (v studiu). Kakšne so vaše izkušnje s tem, koliko časa ste vztrajali v tem poslu, kakšne kvalitete imate, če se s tem še ukvarjate?
Nameravam poskusiti, vendar malo dvomim v svoje “prepričevalske” sposobnosti, mogoče sem premalo vsiljiva, pa tudi pretirano komunikativna nisem, kar pa je verjetno prvi pogoj…
…edini plus, ki ga vidim, je, da imam rada knjige (pa mogoče prijazen glas).

Pa prosim, naročite, če vas pokličem.. :)))

Draga k*, ne veš, koliko rajši izbiram knjige s knjižne police v knjigarni ali knjižnici. Telefonska prodaja česarkoli me naravnost odbija. Prav tako razne javnomnenjske ankete o poslušanosti medijev tam nekje okrog pol devete zvečer.

Želim ti, da bi uspela. Kjer je volja, je tudi pot. Nekaj napotkov boš morda našla tudi na straneh bratov Lisac & Lisac, ki sta izdala tudi kopico bolj ali manj uporabnih priročnikov (prevodov amer. avtorjev marketinga).

jaz sem pred leti probala za neko založbo….ti povem, podn! ljudje so alergični na neko “posiljevanje” po telefonu, še zlasti če knjige ne vidjo, oziroma najraje si kupjo tist, kar rabijo. Zdej, če si dovolj agresivna, potem ti bo mogoče uspelo prodat kako knjigo, samo to ni dolgoročen biznis. Vso to “posiljevanje” ljudi, pa naj bo to kozmetika, čistila, razni čudežni napitki iz pitaj boga kje……to gre ljudem že rahlo na živce. Vsaj jz tko mislim, eni pa so v tem celo “uspešni”, če jim lahko verjameš na besedo, da bajno služjo.

Jaz s tem sicer nisem poskusila,je pa moja prijateljica in je bila na začetku (nekako tri – štiri mesece) ful uspešna ,potem pa naenkrat ni več prodala (ne spomnim se koliko knjig je morala prodat na mesec),vsaj tiste minimalno določene količine in so ji prijazno povedali,da ni več “zaželjena”.Poskusit seveda ni greh,ampak mene pa res ne kliči,ker knjige kupujem izključno v knjigarnah.

Uspešnost telefonske prodaje je okrog 1%…..dokazano! Zdaj pa si izračunaj.

New Report

Close