Najdi forum

telefonska prodaja knjig

zivjo

zanima me, kaj menite o telefonskih prodaji knjig ?
jaz se trenutno s tem ukvarjam, bolj za salo kot zares. danes me je preko telefona nadrl en zdravnik, ces kaj si jaz mislim, da prodajam nekaj kar on ne more videt, otipat, itd…no, pocutila sem se, kot da prodajam nekaj, kar ne obstaja..
dokaz vec, da pristne prijaznosti skoraj da ni in da traja le, dokler mora trajati.

brr..

Ej madam…. ko se je ta telefonska prodaja pred leti začela, sem prav rad pokramljal z osebo na drugi strani… potem se je število klicev večalo , večalo… toliko jih je že, da jih imam poln kur…. in bolj ko jim dopovedujem da knjige kupim šele po tistem, ko vidim kaj je zares notri, bolj tiščijo. Kljub prepovedi klicanja, kljub zahtevi da me izbrišejo iz seznamov, so me začeli nadlegovati še v službi, na mobitelu, kličejo moje starše, ki imajo svoje stanovanje, če me lahko dajo na telefon… Lajnajo eno in isto besedilo, kako sem srečni nagrajenec, ki bo dobil nagrado samo v priemru da bo nakaj kupil.. ej, pa saj nisem idiot, no…. Upam da te nisem že kdaj “napizdil”, ampak verjemi da imaš potencialno možnost za to :))) Zadnjič me je ena kokoš iz Maribora klicala v razmaku 10 minut trikrat. Predlagal sem ji najdebelejša očala ki obsatjajo, da bo videla, koga je že prečrtala na seznamu……

V časopisih lahko reklame preskočiš…. yumbo plakate ti ni treba gledati, TV lahko med reklamami prešaltaš…. edino proti vsiljivcem po telefonu si nemočen. Ki te mečejo pokonci, samo zato, da bi ti nekaj prodali…. ej, trd kruh si si izbrala. Za začetek prečrtaj vse Romane v vašem spisku.. te bo eden manj nahrulil :))))

jaz imam knjige rada in sem vedno prijazna s prodajalci knjig.
kupim pa ne nobene po telefonu, ker hodim redno v knjižnjico in v knjigarno, kjer si knjigo, ki jo v reklamah tako lepo opisujejo sama pregledam koliko je vredna v resnici.

tako, da je telefonska prodaja po mojem mnenju nesmiselna.
ko bi bile vsaj cene nižje potem še mogoče…

zadnjič me je klicala ena gospa iz uredništva revije krog, če sem si ogledala ponudbo, če bom kaj kupila…
in sem ji ravno tako povedala, da ne,
ker bom kupila v knjigarni, če mi bo do tega.

me pa res zanima ali sploh kaj prodajo na tak način?

se strinjam s teboj…sploh mi je šlo najbolj na k***, ko te kličejo zvečer po osmi uri, ko ležišpo dobri večerji in dremuckaš…ali pa v nedeljo zjutraj…

pa imam zdaj novo številko, ki ni objavljena in imam mir pred vsemi….

Dokazano je, da je uspešnost telefonske prodaje 1%. Moje osebno mnenje je, da je takšna prodaja totalno zgrešena, pa naj marketinški strokovnjaki trdijo svoje kolikor hočejo. Jaz sicer teh ljudi, ki prodajajo po telefonu, nikdar ne natulim, čeprav se ponavadi zgodi, da me pokličejo dva krat v roku treh minut (imam dve številki, objavljeni vsako pod svoj naziv). lp Jaka

To je pa res čudno da ni neke posebne prijaznosti, a?

Jaz sem zelo prijazen z vsemi, ki me pokličejo na moj privatni telefon. Je pa res, da ve mojo privatno številko natančno šest ljudi… Tudi zaradi takšnih, ki so mi včasih ponujali, da naj po telefonu kupim neko oh in sploh zadevo…

lp
mačkon

Tudi jaz skušam biti prijazna vendar me je moja prijaznost s prodajalci knjig in
zavarovanja stala vsakič četrt ure njihovega nakladanja. Sploh te ne pustijo do besede tako, da sedaj takoj ko se oseba začne predstavljati rečem:” Ne, nič ne bom kupila če kaj prodajate in nič ne bom naročila hvala”. Pa že to nič več ne zaleže zlasti, če zateži kakšen prodajalec od Prešernove družbe.
Knjige so drage; zato mi pomeni poseben užitek in skoraj obred, ko grem v knjigarno in si jih ogledujem potem jo pa v miru, z užitkom kupim.

brez heca, – ta teden sem odjavila stacionarca pri telekomu, ker če me je že kdo klical so bili to nekakšni prodajalci, anketarji – tisti, ki te želijo danes dobiti takoj, te tako ali tako pokličejo na GSM

no, nisem želela da izpade kot reklama za GSM-je, ampak poudariti sledeče – zvonjenje stacionarca ponavadi zadnje čase ni obetalo nič drugega kot nadlegovanje – sori, ker nisem med ta prijaznimi, ampak če si se že podala v to, je boljš da ne živiš v iluzijah

pa še en štos – ena firmica blizu mene ma na vratih izvešeno sledeče ” vstop akviziterjem prepovedan” – dovolj zgovorno, ne?

Oprosti Radovedna, a ocitno nekateri cutimo ob raznih telefonskih “ponudbah” dolocenih artiklov, da nas nekdo nadleguje….Izrablja nas telefonski prikljucek zaradi objavljene telefonske stevilke v imeniku za “nadlegovanje”….
Zato je mogoce nekatere “neprijazne” reakcije povsem dobro razumeti….
LP

Pa se to: Le glej, da ne poklices mene, ker te bom sprasevala celo uro o tem, kako izgledajo platnice, pa kaksne so slike, pa koliko jih je v knjigi, pa kdo je avtor fotografij ali skic, pa kdo je prevajalec, pa katera tiskarna je tiskala knjigo, pa koliko poglavij ima, pa naslovi poglavij, pa se pa se….Taksimeter je pa itak tvoj, kajne?
LP

Sem enkrat delala eno raziskavo in se čisto iz firbca prijavila za prodajo knjig po telefonu na Prešernovo družbo.
Ti so pravi profesionalni nadlegovalci ljudi po telefonu.
V roke ti potisnejo spisan scenarij pogovora za prodajo določene knjige. Res, dobesedno. Potem naj bi se ti tega scenarija držal, ne glede na ti kaj pravi oseba na drugi strani. Zato kar nakladajo v tri krasne.
Kličejo pa po večini ljudi, ki so pri njih že kdaj kaj kupili. Ti so na vrsti za ”predstavitev” knjig prvi. Torej, če enkrat neki kupite preko telefona ste si s tem zagodovili leta nadlegovanja.
Potem se kliče po spisku iz telefonskega imenika. S tem, da se vodi natančno evidenco, kdo se je oglasil na drugi strani, je bil prijazen, ali te je nekam poslal. Tiste, ki se ne oglasijo dopoldne se kliče potem popoldne.
Kljub vsemu se prodaja knjig po telefonu očitno splača, saj Prešernova družba prodaja knjige skoraj izključno na ta način, v eni izmeni pa sedi v njihovem telefonskem studiu v LJ tudi do 10 ”prodajalk”.

hm, ja, tudi jaz delam neke vrste raziskavo, samo nekaj dni. tu, kjer jaz “delam”, ti program sam izpise telef. stevilko. stranko poklices kar preko racunalnika. mozno je seveda tudi koga izpustiti. zacetniki klicejo neznane stranke, z onimi, ki pa so pri druzbi ze kaj kupili, je pa kao lazje :).

verjetno se ze splaca, cim je druzb, ki trzijo na ta nacin svoj izdelke, vse vec.

Draga Radovedna!
Zame je ponujanje raznoraznih artiklov, od knjig, vzmetnic, zavarovanj, blazin za spanje iz pire in ajde, izjemnih ponudb za varčevanje,… preprosto nadlegovanje.

Ob vsem tem pa se mi zdi najbolj neumno, ko sem njihova srečna nagrajenka in srečna izžrebanka in pa netekoče in monotono branje celotnega besedila z lista, kjer (predpostavljma) naj bi namesto “treh pikic”, oseba po telefonu povedala “gospa (Marija)” ali “gospod (Jože)”, potem pa išče na enem drugem papirju kako mi je že ime in to ene 10x.
S klicočimi poskušam biti sicer prijazna, ker se ob tem preprosto spomnim, da si nekdo na ta način služi svoj ljubi kruhek, kupila pa nisem še nikoli nič, in nikoli ne bom in tudi nobene predstavitve ni bilo pod mojo streho in je nikoli ne bo.

Zadnjič se je celo zgodilo, da je s tem namenom poklicala oseba, ki naj bi ji mojo telefonsko priporočila moja kolegica….

Trd, zares trd kruh si si izbrala. Vso srečo!

Jaz se sploh ne pogovarjam z njimi. Ženski dam že takoj vedet, da me nič ne zanima in se lepo poslovim. Knjig, ki mene zanimajo tako ali tako ne prodajajo. Poleg tega pa želim knjigo tudi videti in oceniti ali je sploh vredna svojega denarja.
Na živce pa mi tudi gre, ker kličejo s skritih številk.

Umrite prodajlaci po telefonu. Takoj!

Hm… zanimivo… Nadleguješ ljudi po telefonu, potem pa se čudiš, da niso prijazni do tebe? Jao, jao, punca… Kot je že ena rekla – zaradi takih pacientov, kot si ti, nimam več telefona!

Veste kaj….tole z izgovori za nesramnost z ljudmi ki delajo na telefonu je ena grda la in je do konca bedno! do konca! “Nesramen sem ker me nadlegujejo, ker me klicejo stokrat na dan” NI RES! Jaz sem delala v klicnih centrih kjer sem jaz bila tista ki sem SPREJEMALA VASE KLICE, in folk je do konca nesramen, do konca! Ko be le vedli kako ste sele vi nadlezni ko klicete-veliko bolj kot telefonski prodajalnci, o veliko bolj! Namesto da sem sla med odmorom za malico jest, sem morala it na wc se zjokat… tako da se podpisem pod tisto izjavo da PRISTNE PRIJAZNOSTI NI!
In to folk pocne zato ker te prek telefona ne vidi…pol ko sem pa delala v trgovini pa je usak drug zvizgal za mano pa bil prijazen, mislim..NAGNUSNO! In seveda je vse to bilo samo studentsko delo, spomnim se ko je kolegica sedela zraven mene ki je prvic delala v klicnem centru bila vsa sokirana in izjavila “nisem si predstavljala da je folk tako nesramen, odkar delam v klicnem centru sovrazim vec kot pol folka na tem svetu, res, sovrazim jih!”
Sem pa delala tudi v klicnih centrih kjer sem klicala ven, kot je prodaja, anketiranje in sem prav zgrozena da je folk tako neinformiran da ne ve da vecina to delo opravljamo studenti zato ker smo pac PRIDNI!!! Ampak nee.. oni te nahrulijo da pejt delat-ja pa sej bi ce mi das boljse placano sluzbo grem takoj! To se pac nudi v tej gnili drzavi! In najbolj me sokira folk k misli da to kr tko jst njega klicem iz lastnega uzitka ob 20h zvecer! Ma dajte prosim vas! Tudi meni je ZELO nerodno da vas nadlegujem!
In prenehajte z izgovori da ste nesramni ker vas klicejo velikokrat, preprosto dajte v imenik PREPOVED KLICEV ZA KOMERCIALNE NAMENE in vas ne bo noben klical! In s tem prisparajte unicen delovni dan tudi takim ki pac MORAJO delat na telefonu! Boljs da delam to kokr pa NC! sm vsaj pridna!

PS najbolj me razjezi to, da tudi ko sem imela se kako tehten razlog da bi nahrulila kaksnega zaposlenega/zaposleno zaradi njene velike napake nisem niti malo povisala tona, bila cinicna ali kakorkoli nesramna in ko vidim da je folk do mene nesramen samo zato ker me pac preko telefona ne vidi ali zato ker ga jaz ne vidim in si zato vec upa…se mi zdi podn podna…ljudje so res najbolj ogabna vrsta na tem planetu! Ja STARI, kar zamislite se kaksen vzgled ste nam mladim! BLJAK!:S

Si pa morala res nabasati na ljudi, ki so ti popili še zadnji živec, če praviš, da si namesto malice hodila jokat. Ampak zaradi tega pač ne gre metati kar vse v isti koš glede prijaznosti, starosti itd..
Sama sem cca 10 let nazaj ukinila stacionarno linijo, gsm številko nimam v imeniku in ni težav zaradi anketarjev.
Zadnjič sem se nekje pritožila, ker v neki trgovini prodajalke menijo, da mi lahko prodajo nekaj po polni ceni, izdelek se je pa nahajal na polici za akcije. Slepa še nisem. Ker mi razum še dela, me je želela še prepričati, da je artikel tja postavila pač neka stranka. Pritožila sem se pa zato, ker se npr. ni samo enkrat nekaj zgodilo. Če ne bi bila sama pozorna, bi mi npr. tudi prodali stara jajca, ki jim je rok pretekel že vsaj 5 dni. Stare mamce res bolj slabo vidijo, sama še vedno dobro.
In ko imam enkrat malo dovolj glede kiksov, sem poklicala, da naj malo več reda naredijo. Beseda je dala besedo in sva prišli s to osebo v klicnem centru do točke, ko je povedala, da se eni res kar derejo, pa tam v klicnih centrih res ni nihče ne dužan ne kriv. Če se sama pritožim in če je kdo v klicnem centru še zraven nasmejan, ko je konec pogovora, je neka stvar dobila plus ali pa človek, kljub pritožbi.

Zaslediti je vedno več nervoze zaradi alarmantnega stanja in če so ljudje morda radi včasih “klepetali” z anketarji, jih sedaj to toliko bolj moti. Ker imajo svoje skrbi.
Ampak, če smem, kako naj bi pa ljudje vedeli, kdo kliče in da je to sigurno študent, če ljudje naj ne bi bili jasnovidni? Takšno delo npr. opravljajo tudi upokojenci. Tako res ne meči kar vse v isto panogo.

Povedala si s svojim postom nekaj pikrih ali si skoraj isto storila, kot si sama doživljala s strani drugih oseb. In če bi ti sedaj isto povedala kakšno drugačno mnenje, ker mi ni npr. všeč, da sedaj pademo kar vsi v isti rang, bi pa morda spet rekla, da prijaznosti res nikjer ni zaslediti? Če se dela z ljudmi, je skoraj nujno, da imaš v sebi tudi nekaj “nediplomiranega” psihologa. In da znaš preusmeriti energijo. Da ti potem v opravičilo lahko kdo reče, da ima za seboj težak dan in se celo opraviči tebi, ker si nabasal nanj. In če nekdo prestopi mejo tvojega človeškega dostojanstva, imaš še vedno pravico koga opomniti na to. In se odvadi, da boš zaradi tega, ker ima kdo težave, hodila namesto njega jokati, boš lačna, drugi bodo pa siti, ko ti bodo spili še zadnjo kri.

Tudi mnogo rednim zaposlenim ni lahko, ampak life goes on.

Kaj pa študiraš in koliko daleč si?

New Report

Close