Najdi forum

telefoni

Lep pozdrav vsem,

sem malo naglušna in nosim slušne aparate. Telefon dobro slišim zvoniti, če je v isti sobi, če pa v sosednji, pa nikakor. Če pa je prižgan TV pa imajo celo normalno slišeči težave. Ker imamo v dveh sobah že telefona (zaporedno priključena) in staro napeljavo (menda so zdaj samo dve žici), nam mojster za telefone ni hotel napeljati še en zvonec v dnevno sobo (najbližja je kuhinja, kjer ima telefon vtičnico, menda po kvaliteti ni najboljši, a pri nas se na to ne spoznamo). Ne vem ali se mu ni dalo loviti okoli materiala ali se res ne da. Mi bi dali napeljati v dnevno sobo bodisi zvonec (sam telefon bi bil precej v napoto) ali pa utripajočo luč. Menda če znaš lahko to narediš sam. Jaz seveda ne znam pa tudi nikogar ne poznam, ki bi bil pripravljen to narediti. Ali kdo od vas pozna koga, ki mu to ne bi bilo odveč in ne bi zahtevalo ravno drage prenove telefonske napeljave.

lp Romi

Pozdravljeni!

Da, možna je napeljava zvonca v svetlobne naprave kot so luči v stanovanju. Postopek ni niti tako zapleten, naredi pa ga lahko le izučen električar. Enega takega poznam (je gluh), vendar ni iz Ljubljane, pač iz okolice LJ. Vkolikor vas zanima, sporočite, ker trenutno nimam pri sebi njegove številke. Vkolikor pa niste iz LJ, povejte vsaj, kje ste in se bom pozanimala, če je kdo drug.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav,

hvala za odgovor, sem iz Ljubljane, vendar pa ne jaz ne moja mama ne obvladava govorice gluhih. Drugače pa bi me zanimalo.

lp Romi

Hej, kaj pa brezvrični (prenosni, brezžični…) telefon, ki ga lahko nosiš iz sobe v sobo, kjer pač trenutno si? Tako ti zvoni tam, kjer si. Dobijo se t udi taški z vibratorjem (podobno kot mobiteli), ki ob zvonjenju tudi vibrirajo in ga lahko čutiš, če ga imaš v žepu.

Živjo,

hvala za nasvet, se bom pozanimala, ne vem pa če se bo dalo na naš kabel montirat.

lp Romi

New Report

Close